Ağrı Dağı'nda 4600 metre yükseklikte hava muhalefeti nedeniyle kaybolan 3 dağcıdan biri, rehberlerin desteğiyle kurtarıldı. Ancak, kayıp olan diğer iki dağcıyı bulmak için Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin arama çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, kayıp dağcılardan biri zirve tırmanışına devam eden rehberler tarafından indirildi ve ayağının kırık olduğu tespit edildi. Dağcıyı kurtarmaya giden rehber Resul Civaş ve iki arkadaşı, 5000 metreye çıkarak arama çalışmalarını sürdürürken iki defa yıldırım tehlikesiyle karşılaştı. Soğuk, sis ve fırtına nedeniyle kamp alanına dönen rehberler, arama çalışmalarına yarın devam edeceklerini belirttiler.

Ağrı Dağı’nda kayıp iki dağcıyı bulmak için UMKE ve AFAD ekipleri de yoğun çaba sarf ediyor. Zorlu hava şartlarına rağmen ekipler, kayıp dağcılara ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

-

Adana’da maymun desenli tişört giyen çocuk maymunun hedefi oldu! Adana’da maymun desenli tişört giyen çocuk maymunun hedefi oldu!

Kaynak: İHA