Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV’de gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. ABD’li yetkililerin kendisini "Orta Doğu'nun en tehlikeli adamı" olarak nitelendirdiğini öne süren Davutoğlu, eleştirileri yanıtladı.

Eleştirileri yanıtladı

Davutoğlu, eleştirilere karşı “Beni eleştirebilirler ama Amerika'nın Orta Doğu'da en tehlikeli gördüğü adamı sonra Amerikan'ın adamı diye ilan etmeye kalkarsanız bunlar yanlış” sözleriyle sitem etti.

ABD'li yetkilinin görüşmeleri

Kendisine yöneltilen "Orta Doğu'nun en tehlikeli adamı" ifadesinin kaynağını anlatan Davutoğlu, “Vefat etmiş bir rahmetli siyasiye Türkiye’de görev yapmış Amerikalı’nın yaptığı görüşme istihbarat notu olarak bana geldi. Bu Amerikalı 'Bir an önce siyasi parti kurmak için hazırlık yapın' diyordu. Bunun üzerine bir Türk yetkili, 1 Mart tezkeresinin reddedilmesi üzerine benim için 'Orta Doğu’nun en tehlikeli adamı' denir,” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Fatih Altaylı arasında gerilim tırmanıyor! Kemal Kılıçdaroğlu ve Fatih Altaylı arasında gerilim tırmanıyor!

Kürtlerle savaşın önüne geçtiğini belirtti

Davutoğlu, Türkiye'nin Kürtlerle savaşmasının önüne geçtiğini belirterek, “Türkiye’yi Kürtlerle savaştırmak isteyen oyunları bozdum. Türkmenlerin haklarını yok edecek referandum hâlâ Kerkük’te yapılmadı,” şeklinde konuştu.

"İsrail'in amacı Arap ülkeleriyle Türkiye'yi birbirine düşürmek"


TBMM'nin açılış resepsiyonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile arasında geçen diyalogdan da bahseden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli’ye teşekkür ettim. Hamas konusunda muhalefet terör tanımlaması yaparken sayın Bahçeli’nin tavrı önemliydi. Devlet bana ihtiyaç duyarsa buradayım. Sayın Bahçeli ile de görüşürüm. Bunun için herhangi bir engel yok. Şu anda iktidarda olanların yaparsa iyi olacağı şey şudur; İsrail açık şekilde Arap ülkeleriyle İran’ı, mümkünse Türklerle Kürtleri, Arapları, Acemleri birbirine düşürmek onların stratejisidir. Özellikle bölgedeki Kürtleri kullanma ihtimaline karşı Türkiye içinde de bölgede de bu ilişkileri canlandırmak doğrudur. Sayın Bahçeli’nin açıklamaları anlamlıdır."

Kaynak: Haber Merkezi