Trump, Truth Social platformunda yaptığı açıklamada, CBS'in Harris ile yaptığı röportajın, izleyicilere sahte bir görüntü sunmak amacıyla manipüle edildiğini öne sürdü. Eski başkan, kanalın lisansının iptal edilmesini ve yayın haklarının en yüksek teklifi veren kuruluşa devredilmesini savundu. Trump,“60 Dakika, yayın tarihinin en büyük sahtekarlığını yaratan CBS haber organizasyonunun önemli bir parçasıdır. CBS lisansını kaybetmeli ve diğer tüm yayın lisansları gibi en yüksek teklifi verene ihale edilmeli çünkü onlar da CBS kadar yozlaşmış ifadelerini kullandı.

Röportajda İsrail Yanıtı Tartışması

Harris'in röportajının ardından, Trump, programın bir klibinde Harris'in İsrail hakkındaki açıklamalarının eksik veya farklı bir şekilde sunulduğunu iddia etti. Trump'a göre, Harris'in yanıtı manipüle edilerek izleyicilere eksik bir bilgi aktarıldı.

"Tehdit Göz Ardı Edilmemeli"

Federal İletişim Komisyonu Başkanı Rosenworcel, Trump'ın CBS'e yönelik bu tür tehditlerinin yeni olmadığını, ancak ifade özgürlüğü açısından ciddi bir risk teşkil ettiğini belirtti. Rosenworcel, "Eski başkan tarafından yayın istasyonlarına yönelik tekrarlanan saldırılar artık tanıdık gelebilir ancak ifade özgürlüğüne yönelik bu tehditler ciddidir ve göz ardı edilmemelidir" dedi ve Trump'ın medya kuruluşlarına yönelik saldırılarını eleştirdi.

MHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı'ndan Esnaf Ziyareti! MHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı'ndan Esnaf Ziyareti!

Geçmişteki Lisans İptal Çağrıları

Trump, daha önce de NBC ve MSNBC'nin ana şirketi Comcast'in yayınları nedeniyle soruşturulmasını talep etmiş ve yeniden başkan seçilmesi halinde medya kuruluşlarının "büyük bir bedel ödeyeceğini" ifade etmişti. Ayrıca, geçtiğimiz aylarda ABC'nin kendisi ve Kamala Harris arasındaki bir tartışmayı yönetmesi nedeniyle kanalın lisansının iptal edilmesi gerektiğini savunmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi