Siyaset

Ahmet Hakan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: "Zorla gönderildi, gözü hala koltukta"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazeteci Fatih Altaylı'nın eleştirilerine verdiği yanıtı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar, Hakan tarafından sert bir dille eleştirildi.

Abone Ol

Ahmet Hakan, Kılıçdaroğlu hakkında daha önce yapılan olumlu yorumları hatırlatarak, "Meğer ihtiras dolu bir insanmış" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun, "Başaracak biri çıksa görevi devrederim" sözlerine rağmen görevden zorla uzaklaştırılmasına karşın hâlâ koltuğu bırakmamasını eleştiren Hakan, eski CHP liderinin beklenmedik tepkiler verdiğini belirtti.

"Sakin ve Nezaketli Değilmiş"

Hakan, Kılıçdaroğlu'nun sakin ve nezaketli biri olarak tanındığını, ancak son dönemdeki açıklamalarının bu imajla çeliştiğini vurguladı. "En ağır eleştiriler karşısında bile soğukkanlı kalır" şeklinde bilinen Kılıçdaroğlu'nun, son günlerdeki sert çıkışlarını eleştiren Hakan, "Hiç de sakin kalamıyor, oldukça sinirli" dedi.

"Uzlaşmacı Görünse de Öfkeli"

Son olarak, Kılıçdaroğlu'nun uzlaşmacı ve diyalog yanlısı olarak bilindiğini söyleyen Hakan, bu imajın da gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. "Diyalog kuranlara karşı bile öfke saçıyor" diyen Hakan, Kılıçdaroğlu'nun gerçek yüzünün ortaya çıktığını iddia etti. "Bizim adam tanıma konusunda gerçekten yatacak yerimiz yok" ifadesiyle, Hakan, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

İşte Ahmet Hakan'ın o sözleri:

"’Başaracak olan çıksa anında görevi bırakır’ diyorduk. Zorla gönderildi, hâlâ gözü koltukta. ‘En ağır eleştiriler karşısında bile sakin kalır’ diyorduk. Hiç de sakin kalamıyor, acayip sinirleniyormuş. ‘Asla ağzınızı bozmaz, nezaketinden ödün vermez’ diyorduk. ‘Merkepler adam olur, sen adam olmazsın’ türü açıklamalar yapmaya başladı. ‘Uzlaşmaya açıktır, diyalog yanlısıdır’ diyorduk. Diyalog kuranlara öfke kustuğunu görüyoruz.  Bizim adam tanıma konusunda gerçekten yatacak yerimiz yok."