Çankaya Belediyesi 1. Ahmet Say Müzik ve Edebiyat ödülleri Ankara MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl ilk kez verilen ödüllerde edebiyat alanında şair, yazar ve düşün insanı Ahmet Telli ve müzik alanında ise genç piyanist Can Çakmur, ödüllerini Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in elinden aldı. Yekta Kopan’ın mükemmel sunumuyla gerçekleştirilen ödül törenine, salonu dolduran Başkentlilerin yanı sıra sanat, medya ve siyaset camiasından pek çok isim de katıldı. Bundan sonraki ödüller Ahmet Say’ın doğum günü olan 6 Eylül’e denk gelecek şekilde her yıl verilmeye devam edilecek.

Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri Töreni Hüseyin Can Güner

Karaman'da dev obruk paniği! Yeni obruk 14,5 metre çapında! Karaman'da dev obruk paniği! Yeni obruk 14,5 metre çapında!

AHMET SAY ÜLKEMİZİN YETİŞTİRDİĞİ ÖNEMLİ BİR MÜZİK YAZARI

Göreve geldikleri günden bu yana pek çok proje ve etkinlik için çalışma yürüttüklerini ama şüphesiz bunların en önemlilerinden birini gerçekleştirmek üzere bir arada olduklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, “Çok heyecanlı ve çok gururluyuz. Bugün burada ülkesini ve insanlığı çok seven, çok değerli bir düşünür, müzik ve edebiyat insanı olan Ahmet Say’ı anmak ve ona vefa borcumuzu ödemek için toplandık. Ahmet Say, ülkemizin yetiştirdiği en önemli müzik yazarlarından biriydi ve ‘Ben Türkçeciyim’ diyen kıymetli bir edebiyatçı, eşsiz bir piyanistti. Ama sadece bunlardan ibaret değildi Ahmet Say. İnsan olmanın haysiyetini ömrü boyunca taşıyan birisiydi, onuru için yaşadı. Fikirlerini korkmadan söyledi, düşüncelerinin arkasında dimdik durdu. Yeri geldi hapis yatmaktan çekinmedi, çünkü biliyordu fikirler hapsedilemezdi. Tüm haksızlıkların ve hukuksuzlukların karşısındaydı. Böylesi doğru bir insan olmanın bedeli neyse onu ödemekten de elbette çekinmedi. Ahmet Say aynı zamanda iyi bir babaydı. Ülkemizin en kıymetli sanatçılarından Fazıl Say’ı yetiştirdi. Ülkesine, insanlığa adanmış bu ömrün, kıymetli Ahmet Say’ın hatırası önünde bir kez daha saygıyla, hürmetle eğiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri Fazıl Say

SADECE OĞLUNU DEĞİL ÇOK İNSANI YETİŞTİRDİ

Müzik alanında ödüle layık görülen Çakmur’a ödülünü veren ünlü piyanist ve besteci Fasıl Say da, “Hepimiz çok gururluyuz, onur duyduk bu kadar güzel bir şekilde başlamasına. Herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm emeği geçenlere ve Çankaya Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin muhtemelen en zor günlerine geldiğini belirten Say, “Yıkılmadan durmaya çalıştığımız günler geldi. Ahmet Say iyimserliğiyle çok zor günler geçirmişti, o bir örnektir hepimiz için, sadece yetiştirdiği oğlunu değil, çok insanı yetiştirdi, o yüzden onların hepsini burada görmek benim için büyük mutluluk” diye konuştu.

Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri Aylin Nazlıaka-1

AHMET SAY İSMİNİ DAİMA YAŞATACAĞIZ

Ödül Töreni’ne katılan Cumhuriyet Halk Partisi Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, haymanagazetesi.org internet haber sitesine yaptığı açıklamada, “Ahmet Say çok değer verdiğimiz, Türkiye’de Klasik Müzik Ansiklopedisini hazırlayan ve çok kıymetli uluslararası çapta hepimizin gururu, medarı iftiharı olan Fazıl Say’ı yetiştiren babası. Ben kendisini de tanıma fırsatına nail olmuştum. Aynı şekilde eşini, ailesini biliyorum, tanıyorum o yüzden böylesine özel ve anlamlı bir gecede burada olmak istedim. Onun ismini daima yaşatacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri Töreni Piyanist Can Çakmur-1

GENÇ PİYANİST “KARA TOPRAK”I YORUMLADI

Müzik Ödülü’nün sahibi olan ve sanat yaşamını Londra’da sürdüren 26 yaşındaki genç piyanist Can Çakmur, piyanoda katılımcılara Fazıl Say’ın dünyaca ünlü eseri “Kara Toprak”ı seslendirdi.

Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri Fazıl Say Seda Kırankaya (2)    

FAZIL SAY VE SEDA KIRANKAYA'DAN UNUTULMAZ KONSER

Bu yıl ilk kez verilen ödüller için 1 Ekim'de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Gülten Akın Salonunda toplanan seçici kurul; edebiyat alanında şair Ahmet Telli’yi, müzik alanında ise genç piyanist Can Çakmur’u ödüle layık buldu. Telli ve Çakmur,  heykeltıraş Metin Yurdanur'un tasarladığı ödül heykelciklerini Başkan Güner'in elinden aldı. Ödüllerin sahiplerine sunulmasının ardından ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ile mezzo-soprano Seda Kırankaya dinleyecilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserde Say, Ahmet Erhan'ın "Yaşlılık" şiirine özel olarak bestelediği yeni eserini Kırankaya'nın sesiyle buluşturarak dünya prömiyerini gerçekleştirmiş oldu.

Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri Töreni Yazar Şair Ahmet TelliÇankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri Töreni Piyanist Can ÇakmurÇankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri (8)Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri (6)Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri (5)Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat ÖdülleriÇankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri Fazıl Say Seda Kırankaya (1)Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri (2)Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri (7)Çankaya Belediyesi Ahmet Say Müzik Ve Edebiyat Ödülleri (1)

Muhabir: Necdet Gürsoy