Ankara’da Goethe-Institut Ankara’nın ev sahipliğinde, Türk Almanca Öğretmenleri Derneği (TDLV) ve Alman Akademik Değişim Servisi’nin (DAAD) işbirliğiyle 26 Ekim 2024 tarihinde "Deutsch Kunterbunt" adlı Almanca Öğretmenleri Konferansı düzenlenecek. Almanca eğitiminin daha motive edici ve hedef odaklı hale getirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan etkinlik, Goethe-Institut Ankara'nın destek bölgesindeki okul ve kurumlarda görev yapan Almanca öğretmenlerini bir araya getirecek.

Ankara'da bazı yollar kapalı olacak: Ankara kapalı yollar.... Ankara'da bazı yollar kapalı olacak: Ankara kapalı yollar....

Konferans, yenilikçi öğretim yöntemleri ve materyalleri üzerinde durulan atölye çalışmalarıyla öğretmenlerin profesyonel gelişimlerine katkıda bulunacak. Ayrıca katılımcılar, diğer okul ve kurumlardan meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulunma ve profesyonel bir ağ oluşturma imkânı elde edecek. Etkinlik sırasında Almanca Yabancı Dil (DaF) yayıncıları da stant açarak en yeni yayınlarını tanıtacak ve öğretmenlere tavsiyelerde bulunacak.

Katılım 80 kişiyle sınırlı olup, onaylanan katılımcılar 22 Ekim 2024 Salı günü Goethe-Institut Ankara tarafından bilgilendirilecek. Katılımcılar, yerel eğitim otoritelerinden gerekli izinleri kendileri temin etmekle yükümlü olacaklar. Goethe-Institut, seyahat ve konaklama masraflarını karşılamayacak.

Almanca öğretmenleri için önemli bir buluşma noktası olan bu etkinlik, eğitimcilerin yenilikçi araçlar ve yöntemlerle sınıflarındaki öğretim deneyimini zenginleştirmelerine olanak tanıyacak.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat