Siyaset

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım'

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, bir soruşturmada oğlunun adının geçmesi üzerine partisinden istifa ettiğini açıkladı. Zenbilci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın ardından hesabını kapattı.

Abone Ol

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, oğlunun adının geçtiği bir adli soruşturma nedeniyle partisinden istifa ettiğini duyurdu. Zenbilci, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, "Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir." ifadelerini kullandı.

Zenbilci, partisinin ve dava arkadaşlarının zarar görmemesi için istifa kararı aldığını belirterek, "Bu sürecin, mensubu olmaktan gurur duyduğum partime zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum." dedi.

Açıklamasının ardından Zenbilci'nin sosyal medya hesabını kapattığı görüldü

AHMET ZENBİLCİ KİMDİR?

Ahmet Zenbilci, 1966 yılında Adana'nın Kozan ilçesinde doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Çukurova Üniversitesi'nde yönetim ve organizasyon alanında yüksek lisans yaptı. Daha önce Adana İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı, Sofulu ve Sarıçam Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan Zenbilci, 27. ve 28. Dönem AK Parti Adana Milletvekili olarak seçildi