Antalya’da aç ayılar kovanları kemirdi Antalya’da aç ayılar kovanları kemirdi

66. Hükümet Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından Eskişehir’de yapımı sürdürülen Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) öğrenci yurdu inşaatını ziyaret etti. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan’ın eşlik ettiği ziyarette, Dönmez inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Eskişehir’in Muttalip bölgesinde, 6 blok ve 1 sosyal tesisten oluşan, 2 bin kişi kapasiteli yurt inşaatında sona yaklaşıldığı belirtildi. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, şu an mevcut 12 yurt yerleşkesinde toplamda 17 bin 500 kişilik konaklama kapasitesiyle üniversite öğrencilerine barınma ve yemek hizmeti sunuyor. İnşaatı devam eden yeni yurt ise öğrencilere daha geniş ve konforlu alanlarda barınma imkânı sağlayacak.

Ziyareti sırasında, Eskişehir’in yükseköğrenim alanındaki önemini artıracak projelerin devam ettiğini vurgulayan Milletvekili Fatih Dönmez, gençlerin eğitim süreçlerini sorunsuz bir şekilde tamamlama imkanına sahip olmaları için yeni yatırımların süreceğini ifade etti. Yurt inşaatının tamamlanmasıyla birlikte, üniversite öğrencileri modern tesislerde barınma ve sosyal imkânlardan faydalanabilecek.

Kaynak: İHA