Gündem

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan'a Yanıt

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın AK Parti’ye yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Erbakan, partisinin belediye başkanlarının hizmetlerini engelleyerek ve siyasi şantajla AK Parti'ye transfer etmeye çalıştığını iddia etmişti

Abone Ol

Çelik, bu açıklamaların ardından önemli bir açıklamada bulundu. Sosyal medyadan açıklama yapan Çelik, Fatih Erbakan’ın ifadelerine yönelik tepki gösterdi. Erbakan’ın, Yeniden Refah Partili belediye başkanlarının faaliyetlerini engelleyerek ve onları AK Parti’ye transfer etmeye çalışarak, milletin 31 Mart seçimlerinde ortaya koyduğu iradeyi hiçe saydığını belirtmesi üzerine Çelik, bu davranışların siyasi ve ahlaki açıdan uygun olmadığını vurguladı. Çelik, "Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’de siyaset yapmış isimlere teklif götürmesi, siyasi ilkeler açısından yüzleşmeleri gereken bir durumdur" şeklinde konuştu.

Siyasi Şantaj ve İddialar

Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin belediye başkanlarının, AK Parti’nin yerel hizmetlerini engellemeye çalıştığını ve bu başkanları siyasi şantaj yoluyla transfer etmeye yönelik çabalar yürüttüğünü öne sürmüştü. Erbakan, bu eylemlerin milletin tercihlerine saygısızlık olduğunu savunmuştu.

Ömer Çelik'in Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erbakan’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, siyasi şantaj ve hizmet engellemeyi kınadığını ifade etti. Çelik, siyasi etik ve ahlak kuralları çerçevesinde her iki partinin de yapıcı bir tutum sergilemesi gerektiğini söyledi.

"Yeniden Refah Partisi hür iradeleriyle AK Parti’nin eser ve hizmet siyasetine katılma iradesini gösteren Belediye Başkanlarını töhmet altına bırakmaya çalışmaktadır.
Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde birçok yerde müstakil bir siyaset izlememiş, AK Parti’ye kaybettirip CHP’ye kazandırmak amacıyla hareket etmiştir. Sadece bu amaçla, geçmişte AK Parti’de siyaset yapmış isimlere teklif götürme yoluna gitmesi siyasi ilkeler açısından yüzleşmeleri gereken bir durumdur.
Siyasi ahlak ve şantajdan bahsedenlerin en başta kendilerinin bu kavramları dikkate almaları gerekir.
CHP’ye seçim kazandırmayı siyasi amaç haline getirenlerin bugünkü açıklaması, hür iradesiyle hareket eden belediye başkanları üzerinde köhne bir vesayet kurma çabasıdır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye ve dünya siyasetine damga vurmuş eser siyasetinin adresi olan AK Parti’nin kapısı, bu millete ilkeler temelinde hizmet etmek isteyen tüm belediye başkanlarına açıktır."