Siyaset

AK Parti’de değişim; Ankara’da hangi ilçe başkanları değişecek?

Seçim yenilgisinden sonra teşkilatlarda büyük bir değişime hazırlanan AK Parti’de Ankara İl Başkanı ve seçim kaybeden ilçe başkanlarının istifası istenecek.

Abone Ol

31 Mart yerel seçimlerinde istediği sonucu alamayan AK Parti’de değişim süreci teşkilatlardan başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile parti yönetiminin başlattığı değişim sürecinde birçok il ve ilçe başkanının istifasının isteneceği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerden sonra katıldığı parti toplantılarında ‘Bayrak değişimine’ gidileceğini açıklamasında rağmen, şu ana kadar parti üst yönetimine ilişkin herhangi bir adım atmadı.

Erdoğan’ın, parti üst yönetimi yerine değişim sürecini teşkilatlardan başlatılması görüşünde olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda, bayramdan önce genel merkezin talimatı ile Rize, Adıyaman ve Batman il başkanları istifa etmişti.

Ancak il ve ilçe bazında değerlendirmeleri tamamlama aşamasına gelen AK Parti yönetimi, değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesinin teşkilatları canlı tutacağı görüşünde.

ANKARA’DA KAPSAMLI DEĞİŞİM

Erdoğan’ın, ‘Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize de mazhar olamaz’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan parti kurmayları Ankara’da da kapsamlı bir değişimin söz konusu olacağını belirtiyor.

Edinilen bilgiye göre, büyük kongreye kadar Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın istifa ettirilecek. Ayrıca Ankara il yönetiminde de kapsamlı bir değişim olacak. Yeni il yönetiminde gençler ağırlıkta olacak. Aynı zamanda yeni isimlerle de takviye edilecek.

Altındağ, Akyurt, Sincan, Çubuk, Kızılcahamam, Pursaklar, Bala ve Evren ilçeleri dışındaki tüm ilçe başkanlarının değişeceği ve ilçe yönetim kurullarının da bu kapsamlı değişimden nasibini alacağı konuşuluyor.