Siyaset

AK Parti'den CHP Lideri Özel'e tepki: "Protokolde ağırlama kabul edilemez"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Dilruba Kayserilioğlu’nu protokolde ağırlamasına sert tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Özel'in bu tutumunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Abone Ol

Çelik, paylaşımında Dilruba Kayserilioğlu’nun sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle bir süre tutuklu kaldığını ve daha sonra serbest bırakıldığını hatırlatarak, bu kişinin protokolde ağırlanmasının doğru olmadığını vurguladı. Çelik, “Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi görüşlere sahip vatandaşlarımıza yönelik hakaretler fikir özgürlüğü kapsamına girmez. Bunlar, reddedilmesi gereken nefret söylemleridir” dedi.

"Siyasi Partiler Nefret Söylemlerine Destek Olmamalı"

Ömer Çelik, açıklamasının devamında, nefret söylemlerine karşı kararlı bir mücadele yürüteceklerini belirtti. Siyasi partilerin nefret ve hakaret içeren açıklamalara destek olmaması gerektiğini ifade eden Çelik, “Siyasi eleştirinin sınırları bellidir ve bu sınırlar içinde kalınmalıdır. Vatandaşlarımızın siyasi tercihlerine yönelik hakaret kabul edilemez” diye konuştu.

"Demokratik Siyaset ve Hukuk Zemininde Mücadele Sürecek"

Son olarak Çelik, demokrasiye aykırı olan her türlü nefret söylemi ve hakaretin karşısında duracaklarını belirterek, “Bu tür söylemlerle mücadelemizi demokratik siyaset ve hukuk çerçevesinde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Protokolde yer verilmenin sorumlu bir siyaset anlayışıyla bağdaşmadığını vurgulayan Çelik, bu tür tutumların demokratik bir toplumda yeri olmadığını kaydetti.