AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım' AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım'

Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, kamuoyu yoklamalarına göre halkın en büyük sorunlarının hayat pahalılığı, işsizlik, sığınmacılar ve liyakat eksikliği olduğunu ifade etti. Bu sorunların halkın gündeminde ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Tayyar, "Yeni anayasa talebi halkın gündemine ilk 20'ye bile girmiyor" dedi.

"Toplumun Öncelikleri Farklı"

Şamil Tayyar, anayasa tartışmalarının halk nezdinde soyut kaldığını ve toplumun önceliklerinin çok daha somut sorunlar etrafında şekillendiğini belirtti. Özellikle hayat pahalılığı gibi gündemlerin, anayasa değişikliğiyle bir bağlantı kurulamadığını ifade eden Tayyar, "Ayrıca gezdiğimiz, dolaştığımız hiçbir yerde yeni anayasa isteğinde bulunan tek kişi görmedik. Özetle ‘Ne yapılmak isteniyor da anayasa engeldir’ diye soruyorlar. Ben de farklı düşünmüyorum" diye ekledi.

"Öncelik Halkın Sorunları Olmalı"

Tayyar, iktidarın anayasa değişikliği girişimlerinin toplumun geniş kesimlerine hitap etmediğini belirterek, önce halkın ekonomik sorunlarının çözülmesi gerektiğine işaret etti. Tayyar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyu araştırma şirketlerinin gündem taramasında öne çıkan 4 sorun var:
1-Hayat Pahalılığı.
2-İşsizlik.
3-Sığınmacılar.
4-Ehliyet/Liyakat.
Yeni Anayasa talebi, ilk 20’ye bile girmiyor. Ayrıca gezdiğimiz, dolaştığımız hiçbir yerde yeni Anayasa isteğinde bulunan tek kişi görmedik.
Elbette, sade, anlaşılır, kısa, öz, demokratik bir Anayasa arzumuzdur. Ne var ki toplumun öncelikleri çok farklı. Bu farklılaşmanın önemli nedeni, hayat pahalılığı gibi çözümünü istedikleri sorunlarla yeni anayasa ihtiyacı arasında bağ olmadığını düşünmeleridir. Özetle ‘Ne yapılmak isteniyor da Anayasa engeldir’ diye soruyorlar. Ben de farklı düşünmüyorum.
Buradan çıkarılacak temel ders, refahı tabana yaymadan geniş kitlelerle sistemi uzlaştırmanın zorlaştığı, Anayasa tartışmalarını ‘soyut’ bulduğudur. Önce, toplumun gündemi…"
Muhabir: Haber Bülteni