1963 yılında Asaf Çiğiltepe öncülüğünde kurulan Ankara Sanat Tiyatrosu ülkemiz çağdaş tiyatrosuna büyük önem veriyor. AST, çağdaş yazarlarımızdan Vasıf Öngören, Oktay Arayıcı, Cahit Atay, İsmet Küntay, Fikret Otyam, Muzaffer İzgü ve Murathan Mungan’ın klasik yazarlarımızdan Aziz Nesin, Nazım Hikmet, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Orhan Kemal, Reşat Nuri Güntekin ve Sait Faik Abasıyanık’ın eserlerine repertuarında yer veriyor.

AST’nin 58’inci yılında bayrağı Hakan Güven ve Mahir İpek’in taşıdığı yönetmen koltuğunda bugüne kadar Asaf Çiğiltepe, Güner Sümer, Genco Erkal, Engin Orbey, Çetin Öner, Rutkay Aziz ve Yılmaz Onay, Yücel Erten, Zurab Siharulidze gibi isimler yer aldı.

Türkiye’nin en önemli isimlerinin rol aldığı ve her biri türünün en önemli örneği sayılabilecek oyunlarla ülkemiz tiyatro tarihine adını yazdırmayı başaran Ankara Sanat Tiyatrosu, eğitimleriyle sanat dünyasına yeni oyuncu, yazar, müzisyen ve tiyatro insanları yetiştirmeye devam ediyor.

Bilkent Sahne AST Haziran Ayı Programı:

5 Haziran Çarşamba – Saat 19.30 – Yedi Köyün Yargıcı

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, minik öğrencilerin Bed-i Besmele törenine katıldı Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, minik öğrencilerin Bed-i Besmele törenine katıldı

6 Haziran Perşembe - Saat 19.30 - Ne Çok Şey Değişti

7 Haziran Cuma – Saat 19.30 – Sevgili Doktor

8 Haziran Cumartesi – Saat 19.30 – Alice

9 Haziran Pazar – Saat 19.30 – Sevgili Çehov

10 Haziran Pazartesi – Saat 19.30 – Sezuan’ın İyi İnsanı

11 Haziran Salı – Saat 19.30 – Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım

12 Haziran Çarşamba – Saat 19.30 – Sevgili Çehov

13 Haziran Perşembe – Saat 19.30 – Komşu Köyün Delisi

Muhabir: Necdet Gürsoy