Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TV100’de Hacı Yakışıklı’ya verdiği röportajda, şimdiye kadar 3 bin kişiye hakaret davası açtığını açıkladı. Bu davalar sonucunda kazandığı tazminatları ise Gazze’ye ve Filistin’e gönderdiğini ifade etti. “Tazminatların tamamını gönderdim,” diyen Erbaş, bu durumun toplumsal dayanışma açısından önem taşıdığını vurguladı.

Ankara milletvekilleri Çamlıdereliler Derneği’nin akşam buluşmasına katıldı Ankara milletvekilleri Çamlıdereliler Derneği’nin akşam buluşmasına katıldı

Erbaş, bir dönem gündeme gelen Arapça bilmediği iddialarına da yanıt verdi. “Elbette Arapça’yı konuşuyorum ve anlıyorum. Ben Arapça hocalığı yaptım. İstanbul’da yıllarca Arapça öğretmenliği yaptım,” şeklinde konuşarak, bu konudaki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Londra’da evi olduğu iddialarını da yalanlayan Erbaş, “Türkiye dışında evim yok. Tek evim var. Kooperatiften aldığım Adapazarı’ndaki evim dışında evim yok. Köyümde baba evi var, ama bana ait köyde de evim yok,” dedi. Bu açıklamalar, kamuoyunda dikkat çekti.

Kaynak: TV100