Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 6 aylık üretici enflasyonu rakamlarının ardından, akaryakıt, alkollü içkiler ve tütün mamullerinde özel tüketim vergisi (ÖTV) arttı. Bu artışla birlikte, içki markaları da ÖTV zammının yanı sıra kendi zamlarını ekleyerek fiyatları yükseltti. Peki, hangi alkol ürünü ne kadar oldu? İşte, detaylar…

70'LİK RAKI FİYATINA BÜYÜK ZAM

Bugün itibariyle 70’lik rakıya tam 150 TL zam geldi. Fiyatları markasına ve türüne göre değişmekle birlikte, standart bir 70'lik rakının fiyatı 925 TL oldu.

VOTKA VE CİN FİYATLARI DA YÜKSELDİ

Yeni zamlarla birlikte, 70'lik votka 619 TL'ye, 70'lik cin ise 679 TL'ye yükseldi.

ÖTV ZAMMI VE ÜRETİCİ ENFLASYONU

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, alkollü içki, akaryakıt ve tütün mamullerinde ÖTV, üretici enflasyonu oranında otomatik olarak güncellendi. İlk altı aylık ÜFE oranında yapılan yüzde 19,49'luk artış, içki fiyatlarına da yansıdı.

ÜRETİCİ ZAMLARI EKLENİNCE FİYATLAR DAHA DA ARTTI

Gelen ÖTV artışı ile birlikte 70'lik rakının üretici zammı hariç ortalama satış fiyatının 853 TL olması bekleniyordu. Ancak üretici firmalar, ÖTV zammına kendi zamlarını da ekleyerek fiyatı 925 TL'ye kadar çıkardı. Bu durum, tüketicilerin bütçesini zorlayacak gibi görünüyor.

Muhabir: Haber Bülteni