Özalan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 27. ve 28. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir milletvekili olarak görev yapmaktadır. İşte Alpay Özalan'ın hayatı ve kariyerine dair merak edilenler:

Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

Alpay Özalan Kimdir?

Fehmi Alpay Özalan, 29 Mayıs 1973 tarihinde İzmir'de doğdu. Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan Özalan, eski millî futbolcu ve teknik direktördür. Futbol kariyerine Altay'da başlayan Özalan, Beşiktaş, Fenerbahçe, Aston Villa, Incheon United, Urawa Red Diamonds ve FC Köln gibi prestijli kulüplerde forma giymiştir.

Alpay Özalan Önceden Ne İş Yapıyordu?

Alpay Özalan, milli takım formasını 125 kez giyerek büyük bir başarıya imza atmıştır. 1996 yılında Dünya Olimpiyat Fair Play ödülünü kazanan ilk ve tek Türk futbolcusu olan Özalan, İngiltere Premier Lig'de forma giyen ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçmiştir. Ayrıca, 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin üçüncülük elde eden kadrosunda yer almış ve “2002 FIFA World Cup All Star Team”e giren tek Türk futbolcu olmuştur. Japonya'da "En İyi Yabancı Futbolcu" ve Asya'da "En İyi Defans Oyuncusu" seçilen Özalan, bu başarılarından dolayı Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir. Futbolculuk kariyerini Almanya'da tamamlayan Özalan, halen teknik direktörlük yapmaktadır.

Alpay Özalan'ın Siyasi Kariyeri

Futbol dünyasındaki başarılarının ardından siyasi alana atılan Alpay Özalan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir milletvekili olarak görev yapmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 27. ve 28. Dönemde İzmir milletvekili olarak görevini sürdürmektedir.

Muhabir: Haber Bülteni