Fenerbahçe, milli arada Zenit ile karşılaşacak Fenerbahçe, milli arada Zenit ile karşılaşacak

ESPN'in haberine göre Alperen Şengün, Houston Rockets ile 5 yıl sürecek yeni bir kontrat üzerinde anlaşma sağladı. Anlaşmanın maddi değeri ise tam 185 milyon dolar olarak belirtildi. Anlaşma, Şengün'e ek olarak bir yıllık opsiyon hakkı da tanıyor.

Türk Spor Tarihinin En Yüksek Kazancı

Bu anlaşmanın resmileşmesiyle birlikte Alperen Şengün, Türk spor tarihinin en yüksek kazanca sahip sporcusu olacak. Yeni sözleşmesi sayesinde, sadece performansıyla değil, kazancı ile de adını tarihe yazdıracak olan genç oyuncu, Houston Rockets'ın da gelecekteki en önemli yapı taşlarından biri olmaya devam edecek.

Resmi Açıklama Bekleniyor

Houston Rockets'ın, Alperen Şengün ile yapılan bu anlaşmayı kısa süre içinde resmen duyurması bekleniyor. Taraftarlar ve basketbol camiası, genç yıldızın geleceği ile ilgili yapılacak bu açıklamayı merakla bekliyor.

2021'de NBA Yolculuğu Başladı

Alperen Şengün, 2021 NBA Draftı'nda 16. sıradan seçilerek NBA kariyerine adım attı. Houston Rockets forması altında geçirdiği üç sezonda 210 maçta sahaya çıkan Şengün, 148 karşılaşmaya ilk beş oyuncusu olarak başladı. Maç başına ortalama 27.2 dakika süre alan başarılı oyuncu, 14.9 sayı, 7.9 ribaunt ve 3.8 asist ortalamalarıyla dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi