Karşılaşmanın 73. dakikasında sakatlanan Jayden Oosterwolde, yerini Samet Akaydin’e bırakmak zorunda kaldı. Maç sonrası kulüpten yapılan açıklamada, oyuncunun sol diz ön çapraz bağlarında yırtık tespit edildiği belirtildi. Bu ciddi sakatlık nedeniyle, 23 yaşındaki futbolcu sahalardan uzun süre uzak kalabilir.

Hollanda'da Ameliyat Olacak

Oosterwolde'nin önümüzdeki hafta ülkesine giderek ameliyat olacağı öğrenildi. Tedavi sürecinin ardından sahalara dönüşünün 6-8 ay süreceği tahmin edilirken, sezonun geri kalanını kaçırma olasılığı yüksek görünüyor. Fenerbahçe'nin, deneyimli savunmacının yokluğunda savunma hattında nasıl bir değişiklik yapacağı merak konusu oldu.

Avrupa Ligi'nde Sol Bek Sorunu

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde Manchester United ile yapacağı kritik mücadelede kimin sol bek olarak sahaya çıkacağı henüz netleşmedi. UEFA kadrosunda Filip Kostic ve Levent Mercan gibi alternatifler bulunmadığından, bu mevkide Osayi’nin sağ bek, Mert Müldür’ün ise sol bek olarak forma giymesi bekleniyor.

Ligde Kostic Göreve Hazırlanıyor

Ligdeki karşılaşmalarda ise Filip Kostic’in sol bek olarak görev alabileceği düşünülüyor. Teknik direktör Jose Mourinho’nun, deneyimli oyuncuya forma şansı vermesi muhtemel. 

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. hafta heyecanı başlıyor UEFA Avrupa Ligi'nde 3. hafta heyecanı başlıyor

Cengiz Ünder de Sakatlandı

Öte yandan, Samsunspor maçı kadrosuna dahil edilmeyen Cengiz Ünder’in de sağ kasık tendonunda kısmi yırtık tespit edildi. Milli futbolcunun yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalacağı ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi