Altın fiyatları ise yeni güne yükselişle başladı. Geçtiğimiz günlerde ABD enflasyon verisinin ardından yükselen altın, FED kararının ardından değer kaybetti. Yatırımcılar, küresel ekonomik gelişmeleri ve FED'in politikalarını yakından takip etmeye devam ediyor.Peki, gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL?

21 HAZİRAN CUMA GÜNCEL ALTIN KURU

Altın fiyatları, Ortadoğu'daki gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl bitmeden faizleri düşüreceği beklentilerinin artmasıyla birlikte yükselmeye devam ediyor. Bu gelişmelerin etkisiyle altın, üst üste ikinci haftayı da artıda kapatmaya hazırlanıyor.

Haftalık Kazanım ve Ons Fiyatı

Bu hafta altının haftalık kazancı yüzde 1'i aşarken, ons fiyatı yüzde 1,4 artışla 2 bin 360 dolardan günü tamamladı. Bugün sabah saatlerinde ise yüzde 0,1 primli seyrediyor.

Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı Perakende zinciri 3 bin işçiyi çıkardı

Uzman Görüşleri

TD Securities emtia stratejileri başkanı Bart Melek, “Piyasa, ABD Merkez Bankası'nın genişleme programını başlatmasını giderek daha fazla beklemeye başlıyor. Piyasada bazı uzun pozisyonların kurulmaya başladığını tahmin ediyorum" dedi. Kitco Metals'in kıdemli piyasa analisti Jim Wyckoff ise, "Değerli metal boğaları, zayıf ABD perakende satış raporunun ardından bu haftanın sonlarına doğru kendilerine daha fazla güveniyor" diye ekledi.

Altın Piyasasında Son Durum

Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,16 yükselerek 2 bin 364 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram altın sabah saatlerinde 2 bin 497 TL'den satılırken, çeyrek altın 4 bin 82 TL'den, Cumhuriyet altını ise 16 bin 281 TL'den alıcı buldu.

Muhabir: Haber Bülteni