Akıllı sayaçlar, IoT cihazları, akıllı kartlar ve GPRS haberleşme sistemleri alanında uzmanlaşan bir akıllı teknoloji çözümleri sağlayıcı Inodya Teknoloji firması enerji tasarruflu ev modeli geliştirdi.

Elektrik fiyatlarının her geçen gün arttığı Türkiye’de ev sahiplerine yönelik geliştirdiği tasarruflu ev modeli ile ilgili İnodya Teknoloji firmasından yapılan açıklamada “ Inodya Teknoloji olarak, teknolojinin hayatı kolaylaştırması gerektiğine inanıyoruz, bu yüzden müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına cevap verecek ürünler geliştirmek için çalışıyoruz. Gerçek zamanlı enerji kullanım verilerini sunan akıllı sayacından, cihazlar arasındaki iletişimi kolaylaştıran IoT cihazına kadar, ürünlerimiz süreçleri basitleştirmek ve kullanıcı deneyimini artırmak için tasarlandı” denildi.

TASARRUFLU EV MODELİ

İnodya Teknoloji olarak, Müşterilerinin özel ihtiyaçlarını anlamaya çalıştıklarını ve bu ihtiyaçları karşılamak için özel çözümler oluşturmak için birlikte çalıştıklarını belirten şirket yetkilileri” enerji tasarrufu yapmak isteyen bir ev sahibiyseniz veya işletmenizi düzenlemek istiyorsanız, buradayız” açıklamasında bulundu.

TASARRUFLU EV ÖNERİLERİ

Firma tarafından yapılan açıklamada ayrıca Evinizin inşasını veya tadilatını planlarken, oryantasyonu ve tasarımı göz önünde bulundurun. Aşağıdaki ipuçları, enerji verimliliğini ve devam eden maliyetleri iyileştirmeye yardımcı olabilir. İşte o öneriler;

ORYANTASYON

Bolca vakit geçirdiğiniz yaşam alanları ve odalar, günün en uzun bölümünde güneşi ve ışığı alabilmek için kuzeye bakmalıdır.

TOGG’un yeni sedan modeli T10F tanıtıldı! TOGG’un yeni sedan modeli T10F tanıtıldı!

Yatak odaları, geceleri daha serin ve uyumak için daha keyifli olacak şekilde güney tarafına yerleştirilmelidir.

SAÇAK

Kuzeye bakan pencerelerdeki saçaklar, yazın istenmeyen güneşi dışarıda tutabilir ve kışın güneşin sıcaklığını içeri alabilir.

YAŞAM ALANLARI

Açık plan tasarımlar popüler olmasına rağmen, ısıtması ve soğutması zor ve pahalı olabilir ve oldukça gürültülü olabilir. Bu nedenle, ısıtma ve soğutma maliyetlerini düşük tutmak için yaşam alanlarını daha kapalı hale getirin.

İMAR

Oturma odaları, yatak odaları ve ıslak alanlar gibi benzer kullanımlara sahip odaları gruplayarak ‘bölgeler’ oluşturmak, daha verimli ısıtma ve soğutma sağlayabilir.

AĞAÇLAR

Yaz aylarında evinizin doğu ve batı cephelerinde sabah ve öğleden sonra güneşinin sert geçmesini engellemek için ağaçlar ve çalılar kullanılabilir.

VERANDALAR VE PERGOLALAR

Doğrudan kuzeye bakan pencerelerin altına döşeme yapmak, ısıyı eve yansıtır, bu nedenle bu alanlara pergolalar veya verandalar eklemek ekstra yaz gölgesi sağlayabilir.

BARDAK

Çok fazla cam evinizi yazın çok sıcak, kışın soğuk yapabilir. Evinizin doğu ve batı taraflarındaki pencere sayısını sınırlayın.

DOĞAL SOĞUTMA

Pencereleri çapraz havalandırmayı en üst düzeye çıkaracak şekilde konumlandırın ve esintilerin gün boyunca oluşan sıcak yaz havasını dışarı atmasına izin verin.

İÇ SICAKLIK

Daha sıcak iklimlerde, yükseltilmiş döşeme ve hafif yapı malzemeleri evin serin kalmasına yardımcı olabilir. Metal çatılar güneş ışığını etkili bir şekilde yansıtır ve iç sıcaklıkları düşük tutar.

Doğru alanlarda kullanılan tuğla, beton ve taş gibi katı malzemeler, kışın ısıyı emmek ve depolamak için yeterli termal kütleyi sağlayabilir.

YALITIM

Tavan ve duvar yalıtımı, tüm yıl boyunca daha sessiz ve daha konforlu bir evin korunmasına yardımcı olabilir. Pencere çerçevesine sıkıca oturan perdeli perdeler veya jaluziler, pencerelerinizin yalıtımını iyileştirebilir.

AYDINLATMA

Doğal ışık en ucuz çözümü sunarken, floresan lambalar da enerji tasarrufu sağladıkları ve standart ışıklardan daha uzun süre dayandıkları için harikadır.

LED ışıklar, floresanlar kadar enerji tasarrufu sağlayabilir ve üç kat veya daha fazla dayanabilir. Daha pahalı olsalar da, teknoloji gelişiyor, bu yüzden yakında daha uygun hale gelmeleri gerekiyor.

RENK

Dış renk düzeniniz iç mekan konforunu etkileyebilir, bu nedenle duvarların ve çatıların açık renkli olduğundan emin olun. Bu sayede ısıyı yansıtabilir ve yaz aylarında evinizin serin kalmasına yardımcı olabilirler.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş