YKS sonuçlarının açıklanması sonrası adaylar Ankara'da bulunan üniversitelerin durumunu araştırıyor. Peki, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi özel mi? Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Devlet Üniversitesi Mi?

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, 18 Mayıs 2018 tarihinde Gazi Üniversitesi'nden ayrılarak kurulan bir Devlet Üniversitesi'dir. Bu üniversite, devlet destekli bir eğitim kurumu olarak faaliyet göstermektedir ve vakıf üniversitesi statüsünde değildir.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin Birimleri ve Derslikleri Nerede?

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin çeşitli birimleri ve derslikleri Ankara il sınırları içinde birkaç farklı yerleşkede bulunmaktadır. Üniversitenin ana yerleşkeleri şunlardır:

  • Itri Yerleşkesi
  • Yücetepe Yerleşkesi (Rektörlük)
  • Beşevler Yerleşkesi
  • Kuzey Ankara Yerleşkesi
  • Gölbaşı Yerleşkesi
  • Kemal Bıyıkoğlu Yerleşkesi

Bu yerleşkeler, üniversitenin geniş eğitim ve araştırma alanlarını desteklemek üzere tasarlanmıştır.

Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu! Dünyayı şaşkına çeviren olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu!

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın Yeri Nerede?

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Emniyet Mahallesi, Abant Sokak No:10/2, ITRI Yerleşkesi, E-Blok'un zemin katında yer almaktadır. Öğrenciler, bu adrese başvurarak öğrenci işlerinin ilgili işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde mezun olan öğrenciler için diplomalar, doğrudan fakülteler tarafından bastırılmaktadır. Mezunlar, diplomalarını fakültelerinden teslim alabilirler ve bu süreç için herhangi bir ek başvuru yapmalarına gerek yoktur.

 Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi bir devlet üniversitesi olup, geniş bir yerleşke ağına ve öğrenci hizmetlerine sahiptir. Diplomalar ve öğrenci işleri gibi konularda detaylı bilgiler için ilgili birimlere başvurulabilir.

Muhabir: Haber Bülteni