Siyaset

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’dan Kosova ziyareti paylaşımı

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Kosova ziyaretine ilişkin resmi sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yılmaz, ziyaret kapsamında çeşitli temaslarda bulunduklarını belirtti.

Abone Ol

Yılmaz’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye sınırları dışındaki Türk Belediyesi Mamuşa’nın Belediye Başkanı Sn. Abdülhadi Krasniç’in davetiyle gerçekleşen Geleneksel Mamuşa Festivali’ne katılmak üzere, ABB Başkanı Sn. Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Sn. Mesut Özarslan, ABB Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Sn. Ertan Işık, ABB ve Keçiören Belediyesi Başkan Vekili Sn. Tolga Turgut, Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcısı Sn. Serkan Bedirhanoğlu, Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi Sn. Mert Bektaş, ABB Bileşeni Sn. Murat Ortaçer ile Kosova’ya ziyaret gerçekleştirdik.

Ziyaret kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Sn. Sabri Tunç Angılı, Kardeş Şehir Priştine Belediye Başkanı Sn. Përparim Rama, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Sn. Celal Doğan ve Prizren Belediye Başkanı Sn. Shaqir Totaj, Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Sn. Fikrim Damka makamlarında ziyaret edildi. Ankara’nın kardeş şehri Priştina, Keçiören’in kardeş şehri Mamuşa Belediyesi ve genel olarak Kosova ile bağlarımızın güçlendirilmesi temennilerini ilettik.

Kosova Başbakanı Sn. Albin Kurti’nin katılımıyla gerçekleşen festivalde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mansur Yavaş Başbakan Kurti’yi Ankara’ya davet etti. Mamuşa Belediye Başkanı Sn. Abdülhadi Krasniç’e, belediye görevlilerine ve Mamuşa halkına nazik davetleri ve muhteşem misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, kendilerini Ankara’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı belirtiyorum.”