Sağlık

Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman uluslararası sağlık konferansında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman, İstanbul'da düzenlenen ISQua’nın 2024 Yılı Konferansı'na katıldı.

Abone Ol

40. ISQua Uluslararası İstanbul Konferansı, ISQua, T.C Sağlık Bakanlığı ve TÜSKA iş birliği ile 24-27 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman  sağlık hizmetlerinde kalite iyileştirmeyi teşvik etmek ve hasta güvenliğini artırmak amacıyla etkinliğe katıldı. Konferans sırasında Dr. Yaman, farklı ülkelerden gelen hastane yöneticileri, hekimler, hemşireler ve sağlık çalışanları ile tanışma fırsatı buldu. Bu toplantıda sağlıkta kalite göstergeleri üzerine yapılan çeşitli çalışmaları gözlemlediğini belirten Yaman, elde edilen bilgilerin sürekli güncellenmesi ve uluslararası farklılıkların gözlemlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Dr. Aylin Yaman, "Bilgi, güncellendikçe, taraflar dinlendikçe ve uluslararası farklılıklar gözlendikçe, daha değer kazanıyor" diyerek, sağlık alanında kalite çalışmalarının ve bilgi paylaşımının önemine dikkat çekti. Yaman, bu tür etkinliklerin sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve hasta güvenliğini sağlamak açısından büyük katkı sunduğunu ifade etti.

Dr. Yaman, bu konferansın, sağlık alanında faaliyet gösteren tüm profesyonellerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaştığı önemli bir platform olduğunu belirtti. Sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla atılacak adımların daha sağlıklı bir toplum yaratmaya katkıda bulunacağını dile getirdi.

Resmi sosyal mdya hesabından paylaşım yaparak etkinlik hakkında bilgi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman paylaşımında,Sağlık Hizmetlerinde kalite iyileştirmeyi teşvik etmek ve hasta güvenliğini artırmak amacıyla faaliyetler yürüten, dünya çapında sağlık ve akreditasyon sistemlerini destekleyen, uluslararası eğitim, bilgi ve tecrübe paylaşımı ortamları sağlayan bir çatı kuruluş olan ISQua’nın 2024 Yılı Konferansı’nı izlemek için İstanbul’dayım… Çok sayıda farklı ülkeden hastane yöneticisi, kalite çalışmalarına gönül vermiş hekim, hemşire ve sağlık çalışanı ile tanışma fırsatı bulduğum bu toplantıda, sağlıkta kalite göstergeleri üzerine çok sayıda çalışmayı izleme şansı buldum… Bilgi, güncellendikçe, taraflar dinlendikçe ve uluslararası farklılıklar gözlendikçe, daha değer kazanıyor… " ifadelerini kullandı.