Siyaset

Ankara Milletvekili Sadir Durmaz: Hakkımızı hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz

Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, resmi sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Durmaz, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü milliyetçilikle birleştirdiklerini vurguladı ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) yönelik eleştirileri sert bir şekilde yanıtladı.

Abone Ol

Durmaz, açıklamasında, "Siyasi kodlarında cuntacılık ve jakobenlik olan DEM’lenmiş CHP ve ‘yoldaşları’ yine şaşırtmadı" ifadesini kullanarak, MHP’nin hukuk yoluyla hak arayışını çarpıtmaya çalışanları eleştirdi. Durmaz, bu grupların MHP ve Ülkü Ocakları’nı hedef alarak ideolojik nefret ve uydurma iddialarla yargılamaya çalıştıklarını belirtti.

Söz konusu açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, karşılaştığımız iftiralara karşı hukuki yollardan hakkımızı aramaktadır" diyen Durmaz, MHP ve Ülkü Ocakları'nın yargısız infazlara karşı meşru müdafaa hakkını kullanacağını vurguladı. Ayrıca, "Gazetecilerin doğru ve tarafsız haber vermesini, dedikodu ve iftiraların ise yargı tarafından cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Durmaz, “Biz demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü milliyetçilikle bir ve beraber görüyoruz” diyerek, dava süreçlerinde adaletin sağlanması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. 154 müfteri ile Türk yargısı önünde hesaplaşacaklarını ifade eden Durmaz, bu hareketin kin ve iftiralara karşı doğal bir tepki olduğunu belirtti.

Açıklamanın sonunda, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin sözlerine atıfta bulunarak, "Bu dava dualıdır, bu dava ihlaslıdır, bu dava kutludur" diyerek, Ülkücü Hareket'in Cenab-ı Allah’ın himayesinde olduğunu ve bu hareket üzerine hesap yapanların mağlup olacağını ifade etti.

Durmaz, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Liderliğinde davamıza son nefesimize kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz" diyerek, MHP’nin kararlı duruşunu sürdüreceklerini duyurdu.