Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, aynı zamanda Pursaklar Kent Konseyi Başkanı da olan Musa Kazım Arıcan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

TÜGVA Ankara’da Grafik Tasarım ve Resim Atölyesi kayıtları başlıyor TÜGVA Ankara’da Grafik Tasarım ve Resim Atölyesi kayıtları başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün gece yapılan atama Resmi Gazetede yayınlandı. Arıcan atamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle ASBÜ’ye yeniden rektör olarak atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve layık gören Sn. Cumhurbaşkanımıza, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanımız Sn. Prof. Dr. Erol Özvar'a ve YÖK üyelerimize şükranlarımı arz ederim.”

SOSYAL BİLİMLER ALANINDA TEK ÜNİVERSİTE

ASBÜ 2013 yılında başkentin merkezinde sosyal bilimler alanındaki araştırmalara öncü olmak amacıyla kurulmuş, Türkiye’nin ilk ve tek devlet üniversitesi olma özelliği taşıyor. ASBÜ hem yürüttüğü araştırmalarla hem de lisans ve lisansüstü programları ile yalnız Türkiye içinde değil uluslararası düzeyde de etkin bir rol üstlenmeyi hedefliyor. ASBÜ bünyesinde çok sayıda araştırma ve uygulama merkezi bu amaç doğrultusunda faaliyet gösteriyor.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş