KKTC Dışişleri Bakanlığında çalışan meslek memurlarının eğitim ihtiyaçları doğrultusunda, “İnsan hakları, uluslararası hukuk, enerji ve uluslararası kurumlar” gibi farklı alanlarda, alanında uzman akademisyenlerce kısa süreli eğitimler düzenlenmesinin yanı sıra personelin lisansüstü programlardan faydalanabilmesini amaçlayan iş birliği protokolünün imza töreni, KKTC’nin Ankara Büyükelçiliğinde gerçekleştirildi.

KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, KKTC Dışişleri Bakanlığı personelinin Ankara Üniversitesinden alacakları eğitimle mevcut bilgi ve deneyimlerinin üzerine daha fazlasını eklemiş olacağını belirterek, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu. Korukoğlu, “Ankara Üniversitesi gibi Türkiye’nin güzide kuruluşlarından biri ile böyle bir iş birliği protokolü imzalamış olmak bizim açımızdan memnuniyet vericidir. Bunun için hem size hem ekibinize hem de kendi ekibime, bu protokolün hazırlanmasında gösterdikleri çabadan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den tasarruf tedbiri: Uygulama otelinde konakladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den tasarruf tedbiri: Uygulama otelinde konakladı

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Ankara Üniversitesi olarak KKTC’yi çok önemsediklerini ve kendilerinden bir parça olarak gördüklerini ifade etti.

Ankara Üniversitesinin KKTC ile olan akademik ilişkilerinin sadece üniversitelerle sınırlı olmadığının altını çizen Ünüvar, “Özellikle Siyasal Bilgiler Fakültemiz vasıtasıyla Dışişleri Bakanlığı personeline eğitim veriyoruz. Bununla da büyük bir gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk sertifikalarını verdik, şimdi bunu genişleterek devam ettireceğiz” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi olarak kendilerini “Devletin fikir mutfağı” ya da “Fikir atölyesi” şeklinde gördüklerini belirten Ünüvar, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Ülkemizdeki değişik kurum ve kuruluşların mensuplarına bu nevi eğitimler veriyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolle de Ankara Üniversitesi ile KKTC Dışişleri Bakanlığı arasındaki iş birliğini biraz daha genişletmiş oluyoruz. İnşallah bu eğitimden faydalanan kardeşlerimiz daha güçlü, daha bilgi birikimiyle donanmış bir şekilde hizmet edecekler ve KKTC’nin daha da güçlü bir ülke olması için gayret edecekler. Bütün ümidimiz ve beklentimiz bu yöndedir.”

Konuşmaların ardından KKTC Dışişleri Bakanlığı adına Büyükelçi Korukoğlu, Ankara Üniversitesi adına da Rektör Ünüvar iş birliği protokolünü imzaladı.

Muhabir: İrem Arslan