Türkiye’nin İlk Yeşil Teknoloji Geliştirme Bölgesi unvanına sahip Ankara Üniversitesi Teknokent, çevre dostu ve sürdürülebilir teknolojiler geliştirme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Ankara Üniversitesi Teknokent, Yeşil Dönüşüm sürecine yönelik önemli bir adım daha attı. Teknokent, ISO 14064-1 Standardı kapsamında elde ettiği Kurumsal Karbon Ayak İzi ve Sürdürülebilirlik Sertifikalarını başarıyla yeniledi. 

Teknokent Ankara

Ankara Üniversitesi Teknkent'te Yeşil Dönüşüm İçin Yenilikçi Projeler

Yenilenen sertifikalar, Teknokent’in karbon salınımını yönetme konusundaki başarısını kanıtlıyor. Bu sertifikalar, Teknokent’in çevre dostu projeler ve uygulamalarla karbon ayak izini azaltma konusundaki kararlılığını göstermektedir. Teknokent yönetimi, çevresel sürdürülebilirliği destekleyen projelerle enerji verimliliği, kaynak yönetimi ve karbon salınımının azaltılması gibi alanlarda önemli yenilikler sunmaya devam ediyor. Ankara Üniversitesi Teknokent tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye’nin İlk Yeşil Teknoloji Geliştirme Bölgesi olma unvanını taşıyan Ankara Üniversitesi Teknokent, çevre dostu ve sürdürülebilir teknolojiler geliştirme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Yeşil Dönüşüm sürecine yönelik önemli bir adım daha atan Teknokent, ISO 14064-1 Standardı kapsamında elde ettiği Kurumsal Karbon Ayak İzi ve Sürdürülebilirlik Sertifikalarını başarıyla yeniledi" ifadeleri kullaıldı. 

Ufuk Üniversitesi'nde akademik yılın ilk dersi Veysel Eroğlu'ndan Ufuk Üniversitesi'nde akademik yılın ilk dersi Veysel Eroğlu'ndan

Sertifikaların önemi hakkında da bilgiler veren Ankara Üniversitesi Teknokent, "Bu sertifikalar, Teknokent’in karbon salınımını yönetme konusundaki başarısını ve sürdürülebilir kalkınmaya yönelik adımlarını kanıtlar nitelikte. Teknokent yönetimi, çevresel sürdürülebilirliği destekleyen projeleriyle enerji verimliliği, kaynak yönetimi ve karbon salınımının azaltılması gibi alanlarda önemli yenilikler sunmayı sürdürüyor" açıklaması yaptı. 

Kaynak: Cansel Yıldız