Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadelede “sıfır tolerans” ilkesi kapsamında yeni bir adım attı. Bu kapsamda düzenlenen "Kültür, Sanat ve Medyanın Dönüştürücü Gücüyle Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Toplantısı", Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Gökaş'ın katılımıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirildi. Toplantı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumsal farkındalığın artırılmasını hedefliyor.

Toplantıya, medya sektöründen önemli temsilcilerin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları ve akademik çevrelerden uzmanlar katıldı. Bu istişare toplantısı, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik stratejilerin geliştirilmesi için medya ve sanat dünyasıyla işbirliğini teşvik etti. Katılımcılar, medyanın toplumsal değişimdeki rolü ve sorumluluğu üzerine görüşlerini paylaştı.

AHBV'de, Cumhuriyet'in 101. yılına özel Türkçe Öğretimi Konferansı düzenleniyor AHBV'de, Cumhuriyet'in 101. yılına özel Türkçe Öğretimi Konferansı düzenleniyor

kadına-şiddet-eğitim-ankara

Akademik Perspektif: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Medyanın Rolü

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seldağ Güneş Peschke de toplantıda aktif rol aldı. Prof. Dr. Peschke, kadına yönelik şiddetle mücadelede güçlü toplumlar oluşturmanın gerekliliğini vurgularken, başarılı kadınların medyada daha fazla yer almasının toplumsal bilinci artırmak için hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Medyanın, kadınları güçlü bir şekilde temsil etmesinin, toplumsal normları değiştirmede kritik bir etken olduğunu ifade etti.

Medya ve sanat dünyasının mücadelesi Ankara'da değerlendirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çok boyutlu çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirilen bu toplantı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumda geniş bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Toplantıda, kültürel ve sanatsal projelerin, kadına yönelik şiddetle mücadelede nasıl bir araç olarak kullanılabileceği ele alındı. Medya ve sanat dünyasının bu mücadeledeki rolü, toplumsal bilincin artırılması açısından değerlendirildi.

Kadına Şiddet Farkındalık Ankara

"Kültür, Sanat ve Medyanın Dönüştürücü Gücüyle Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Toplantısı"nda, kadına yönelik şiddetle mücadelenin sadece yasal düzenlemelerle değil, aynı zamanda toplumsal ve kültürel boyutlarıyla ele alınması belirtilirken, kadınların medya aracılığıyla güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması konuları da görüşüldü.

Kaynak: Cansel Yıldız