İsrail Ordusu, Hamas Lideri Ravi Mustaha'nın Öldüğünü Duyurdu İsrail Ordusu, Hamas Lideri Ravi Mustaha'nın Öldüğünü Duyurdu

Ankara'da yaz aylarının başlamasıyla birlikte aşırı sıcakların etkileri artarken, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), personelin sağlığını korumak amacıyla yeni tedbirler alıyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla yayımlanan genelgeye göre, özellikle yoğun fiziksel aktivite gerektiren işlerde ve açık alanlarda çalışan personel, çalışma saatlerinde esneklik sağlanacak.

PERSONELİN SERİN SAATLERDE GÖREV YAPMASI SAĞLANACAK

Bu çerçevede, zorunlu ve acil durumlar dışında, personelin serin saatlerde görev yapması teşvik edilecek. Bu düzenleme ile iş sağlığı ve güvenliği standartları göz önünde bulundurularak, sıcak hava kaynaklı sağlık problemleri ve iş kazaları riski en aza indirilmeye çalışılacak.

AŞIRI SICAKLARA ÖNLEM

Genelgede ayrıca, sıcak havalarda çalışma performansının düşebileceği ve dikkat dağınıklığı ile halsizlik gibi semptomların artabileceği vurgulandı. Personelin bu risklere karşı bilinçlendirilmesi ve sık sık su içmelerinin teşvik edilmesi önem taşıyor. Ayrıca, kapalı ortamlarda çalışan personelin klima kullanımından kaynaklı rahatsızlıklarının önlenmesi için gereken önlemler alınacak.

ABB'nin aldığı bu önlemlerle, Ankara'da çalışanların sağlığı ve güvenliği maksimum düzeyde korunarak, aşırı sıcakların olumsuz etkileri en aza indirilecek.

Muhabir: Haber Bülteni