Yenimahalle'deki Kariyer Günleri'nin ilk misafiri Erdal Erzincan! Yenimahalle'deki Kariyer Günleri'nin ilk misafiri Erdal Erzincan!

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de çok sayıda evsiz vatandaş yaşamakta ve bu evsiz insanların sayısı da günden güne artış göstermekte Başkent Ankara'da da son dönemde özellikle hastanelerin acil servislerinde evsiz insanların bekleme salonlarında uyudukları sıklıkla görülüyor.

Bu tür yaşayan insanlara homeless deniyor homeless evi , barkı olmayan evsiz kimse anlamı taşımakta homeless olarak tanımlanan kişilerin düzenli ve yerleşik bir hayatı bulunmamaktadır köprü altları, sokaklar, park-bahçeler gibi alanlarda yaşamaya çaba harcamaktadırlar.

STK'lar evsizlere genellikle barınma, yemek ve gıda yardımları, gezici aşevi, giysi yardımı, istihdam olanakları ve psikososyal destek gibi hizmetler sunmaktadırlar; ama Türkiye'de bu hizmetler kamu gücüyle desteklenmediği zaman yeterli olmuyor.

BELEDİYELERİN HİZMETİ VAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Yaşlı Hizmetleri ve Şefkat Evleri Şube Müdürlüğü bünyesinde barınmaya muhtaç olup çeşitli nedenlerle sokakta geçici veya sürekli olarak yaşamak zorunda kalan, evsiz olarak nitelendirilen kişileri, bedensel ve sosyal açıdan tehlike yaratabilecek risklerden korumak, temel gereksinimlerini gidermelerine yardımcı olmak amacıyla geçici olarak yatılı barınmalarının sağlanması için gerekli hizmeti verirken Ankara’ da geçici bir süre hasta veya hasta refakatçisi olarak ikamet eden ancak barınacak yeri ve maddi imkânı olmayan fakir, muhtaç, dar gelirli kişi ve aileler için geçici bir süre varsa çocukları ile ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik de hizmet veriliyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Hizmetleri ve Şefkat Evleri Şube Müdürlüğü'ne başvurarak barınma sorunu ile ilgili destek talebinde bulunabilir.

Muhabir: Onur Dedeoğlu