Başkent Ankara'da uzun yıllardır hastanelerin acil servis sorunları gündeme gelirken acil servislerin aynı zamanda otopark sorunu da gündemden düşmüyor. Ankara'nın artan nüfusu ve acil servis ihtiyacından ötürü Ankara'nın hastanelerinin acil servis otoparkları vatandaşların taleplerini karşılayamaz hale geldi. 

"Arşın Mal Alan" opereti Ankara'da seyirciyle buluşacak "Arşın Mal Alan" opereti Ankara'da seyirciyle buluşacak

ARAÇLAR RASTGELE PARK EDİLİYOR

3 Eylül 2022 salı günü resmi gazetede yayınlanan 31952 sayılı yataklı sağlık tesislerinde acil servis hizmetlerinin uygulama usul ve esasları hakkında tebliğde madde 7'de bulunan "Ç" bendinde :
"Acil servis ayaktan ve ambulans  hasta girişlerine yakın konumda acil ulaşımını aksatmayacak şekilde ; ambulans , engelli ve resmi araçlar ile hasta ve yakınları için yeterli otopark alanları oluşturulur. Bu alanlarda yeterli ışıklandırma , gözetleme kameraları ve güvenlik personeli ile gerekli güvenlik önlemleri alınır." yazmasına rağmen Ankara'da bulunan hastanelerin otopark alanlarında bu özellikler görülmüyor. Buna karşılık Acil servislere gelen insanlar araçlarını rastgele park edebiliyorlar.

51054B32 3D67 4B17 A14A 2527Cd55D657

Kaynak: Onur Dedeoğlu