Ankara’da son dönemde meydana gelen üç ayrı hırsızlık olayı, güvenlik güçlerinin titiz çalışmaları sonucunda aydınlatıldı. Çankaya, Yenimahalle ve Sincan ilçelerinde gerçekleşen hırsızlıklar sonrasında harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 185 güvenlik kamerasını inceleyerek olayların faillerini tespit etti.

Muş’un Bulanık İlçesinde Meydana Gelen Kazada Can Kaybı 2’ye Yükseldi Muş’un Bulanık İlçesinde Meydana Gelen Kazada Can Kaybı 2’ye Yükseldi

Gürcistan uyruklu A.A., G.T., ve K.G. isimli şahıslar, boş evleri hedef alarak kapı kilitlerini özel aparatlarla açıp ziynet eşyası, para ve elektronik eşya çalıyorlardı. Şüpheliler, gündüz vakti yaptıkları keşifler sonucu boş evleri belirliyor ve hırsızlıklarını gerçekleştiriyordu.

Ekiplerin başarılı operasyonu sonucunda metro istasyonunda yakalanan zanlıların üzerlerinde ve kaldıkları evde yapılan aramalarda, hırsızlıkta kullandıkları aparatlar, kendilerini kamufle etmek için kullandıkları şapka ve giysiler ile mağdurlara ait çok sayıda ziynet eşyası ve laptop ele geçirildi. Çalınan eşyalar, mağdurlara teslim edildi.

Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olay, Ankara’da güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesinin bir göstergesi olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: İHA