Gazi Üniversitesi’nde araştırmacılar buluşması Gazi Üniversitesi’nde araştırmacılar buluşması

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen TEYDEB projeleri kapsamında endüstriyel araştırma ve teknoloji geliştirme çalışmaları destekleniyor. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) bünyesinde yürütülen programlar, Türkiye’nin bilim, teknoloji ve yenilik politikaları doğrultusunda özel sektör kuruluşlarının rekabet gücünü artırmayı ve Ar-Ge kültürünün yaygınlaşmasını amaçlıyor. TEYDEB projesi ile aynı zamanda sanayi kuruluşlarının üniversitelerle ve araştırma kurumlarının işbirliği yapmaları teşvik ediliyor. Bu kapsamda, ulusal ve uluslararası düzeyde teknoloji transferi mekanizmalarının oluşturulmasına katkı sağlanıyor. Böylece, bilgi birikiminin sektörel uygulamalara dönüştürülmesi ve yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi destekleniyor. 
 
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından TÜBİTAK TEYDEB projeleri hakkında görüşme gerçekleştirildi.  
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi yeni projeler için önemli bir adım attı. Dr. Öğr. Üyesi Murat Karakuş ve Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Savran Kızıltepe ile bir araya gelinerek TÜBİTAK TEYDEB projeleri hakkında görüşme gerçekleştirildi. Görüşmeler sırasında, 1501-1505-1507 kodlu TÜBİTAK TEYDEB projeleri üzerinde duruldu ve Pabays Technology firması üzerinden proje başvuru hazırlıklarına başlanmasına karar verildi. Bu proje ile Ankara Üniversitesi'nin teknoloji ve inovasyon alanındaki gücünü daha da artırmak hedefleniyor. 


Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi konuya ilişkin açıklama yaptı. Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yapılan açıklamada, “Bu ve benzeri projelerle hem üniversitenin hem de ülkenin bilimsel ve teknolojik gelişimine katkı sağlamayı sürdürecek” ifadeleri kullanıldı. 


Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yapılan açıklama ise şöyle, “ Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü olarak Dr. Öğr. Üyesi Murat Karakus ve Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Savran Kiziltepe ile bir araya gelindi ve 1501-1505-1507 kodlu TEYDEB projeleri hakkında görüşme gerçekleştirildi. Pabays Technology firması üzerinden proje başvuru hazırlıklarına başlanmasına karar verildi. Hocalarımıza kıymetli fikir paylaşımları için teşekkür ederiz.” 

Muhabir: Hacer Koca