Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara'nın Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Çankaya, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış beklendiği uyarısını yaptı. Uyarının ardından kısa sürede etkisini gösteren yağış, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Sıhhiye semtinde ciddi sorunlara yol açtı.

Sıhhiye'de biriken su nedeniyle cadde adeta göle dönerken, trafikte aksamalar yaşandı ve bazı araçlar su içinde kaldı. Su baskınları, özellikle bölgedeki iş yerlerini etkileyerek maddi hasara neden oldu. Yağmur suları kaldırımları aşarak dükkanların içerisine doldu.

Ermenek’te Baraj gölünde boğulan çocuk toprağa verildi Ermenek’te Baraj gölünde boğulan çocuk toprağa verildi

Yaklaşık 20 yıldır bölgede esnaflık yapan İbrahim Balcı, her yıl aynı bölgede sel felaketinin yaşandığını belirterek, “Her sene esnaf bu sıkıntıyı yaşıyor. Geçtiğimiz yıl çalışmalar da oldu, ızgaralar yapıldı ama yine de yeterli gelmiyor, su burada birikiyor. Esnaf gerçekten de mağdur durumda kalıyor” ifadelerini kullandı.

Çevre esnafı Faik Erdoğan da yaşanan selin işletmesinde büyük zarara yol açtığını ifade ederek, “Maalesef Ankara’da belli bir oranın üzerinde yağmur yağdığında bu bölge tamamen sular altında kalıyor. Belediye bazı çalışmalar yaptı ama maalesef çok yeterli olmadı. Bu sene bu üçüncü su baskını oldu. Yardımda bulunuyorlar, sağ olsunlar ama engellenebilirse biz daha çok mutlu olacağız. İçerideki bütün malzemeler suyun altında kalıyor, elektronik malzemeler bozuluyor. Tahminen 100-150 bin lira civarında hasar vardır” dedi.

Kaynak: İHA