Ekonomi

Ankara’da meyve bollaştı fiyatlar düşmedi

Yaz mevsiminin gelmesi ile çok sayıda meyve çeşidinin üretildiği, marketlerdeki raflarda yerini aldığı bir dönemde vatandaşlar rahat bir şekilde bütçeleri kapsamında meyve alamaz oldu.

Abone Ol

Ankara'daki market fiyatlarına da bakıldığı zaman meyve fiyatlarının ciddi anlamda yüksek ve pahalı olduğu gözlenirken özellikle vatandaşın sıklıkla tükettiği orta sınıf fiyat aralığındaki meyveler dahi ciddi anlamda hayat pahalılığına yansıdı.

Çekirdeksiz üzüm ve İtalyan erik 55 Türk lirası üzerinden raflarda yerini alırken vatandaşların en çok tükettiği meyve olan elmanın çeşitleri de fiyat artışlarından etkilendi Starking ve Golden elma 45 Türk Lirası'na satılırken ekşi elma 50 Türk lirası üzerinden vatandaşın tercihine sunuluyor.

KARPUZ VE KAVUN FİYATLARI

Yaz mevsiminde vatandaşların en çok tükettiği meyvelerden olan karpuz ve kavun kilogram bazlı fiyat endeksi ile marketlerde satılıyor.

Siyah karpuz kilosu 23 Türk lirasından satılırken yerli karpuz kilosu 13 Türk lirasından satılıyor. Karpuzun dilimli satış fiyatı ise 18 TL. Yerli kavunun kilosu ise 20 Türk lirası.

BAZI MEYVELERİN ÖNÜNDEN BİLE GEÇİLMİYOR

Kiraz kilosu 70 Türk Lirasından satılırken ananas kilosu 80 liraya satılıyor. Çilek ise raflarda 100 Türk lirasına yerini alırken avokadonun tanesi 37,5 Türk Lirasına vatandaşa satılıyor. Kayısı 65 TL üzerinden raflarda yerini alırken rekor kivi meyvesinde. Marketlerde kivinin satış fiyatı 169 TL.