Gündem

Ankara'da satılan maden suyunda insan dışkısı bulunmuştu! Nedeni ortaya çıktı

Ankara dahil Türkiye genelinde satılan Perrier marka maden suyunda, geçtiğimiz günlerde insan dışkısında bulunan bir bakteri tespit edilmişti. Olayın nedeni belli oldu. İşte detaylar:

Abone Ol

Bir süre önce Türkiye'de Beypazarı soda markasının yüksek oranda bor içermesi nedeniyle piyasadan toplatılmasının ardından, dünyaca ünlü gıda devi Nestle'ye ait Perrier marka maden suyu ürünlerinde insan dışkısında bulunan bir bakteri tespit edildi. Şirket, bu durumu fark eder etmez, tedbir amaçlı olarak iki milyon şişeyi imha etti.

Fransız basınında yer alan bilgilere göre, maden suyu kuyularında insan dışkısına ait örneklerin bulunmasının nedeni, Mart ayının ortalarında Fransa'nın Güneydoğu bölgesinde yaşanan 'Monica' fırtınasına bağlanıyor. Aşırı yağışların ardından kuyularda kirlilik oluştuğu düşünülüyor.

Sosyal medyada, Türkiye'de Beypazarı sodasının İsviçre'de toplatılmasına gönderme yapılarak, Perrier marka maden suyundaki bakteri tespitine dair birçok yorum yapıldı. Bu durum, tüketiciler arasında endişe ve tartışma konusu oldu.

Olayın ardından, Perrier marka maden suyunun güvenliği konusunda tüketicilerin aklında soru işaretleri oluştu. Perrier yetkilileri ise durumu kontrol altına almak ve benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.