Olay Ankara’nın Etimesgut ilçesi Bağlıca Mahallesi’nde bir sitede meydana geldi. Bir kadın sitenin bahçesinde oturan çarşaflı ve başörtülü iki kadına saldırdı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde kadınların üzerine yürüyerek tartaklamaya çalışan öfkeli kadının uzaklaştırmaya çalışan başörtülü kadınlar saldırgan kadının elini tutunca, “benim sizden (tesettürlülerden) midem bulanıyor” diyerek hakaret edip daha sonra eline keser alarak kadınları tehdit etti.

Gaziantep’te tır işçi servisine çarptı: 3’ü ağır 13 yaralı Gaziantep’te tır işçi servisine çarptı: 3’ü ağır 13 yaralı

Saldırgan kadın iki kadının uzaklaştırma çabalarına rağmen yanlarından gitmemekte ısrar edip çarşaflı kadının çarşafını çıkarmaya çalıştı.Saldırgan kadının kocası da duruma müdahale ederek kadını olay yerinden uzaklaştırmaya çalışırken kadın başörtülü kadınlara hakaretlerini sürdürdü.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler infiale sebep olurken kullanıcılar güvenlik güçlerine kadının gözaltına alınması için çağrıda bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ankara Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Sosyal medyada da yer alan ilimiz Etimesgut ilçesi Bağlıca Mahallesi’nde komşular arasında gerçekleşen sözlü, fiziki saldırı ve manevi değerleri aşağılama iddiası ile ilgili konu ve sorumlular adli mercilere intikal ettirilmiş olup, gerekli tahkikat cumhuriyet savcılığınca yürütülmektedir” denildi.

Muhabir: Haber Bülteni