Başkent Millet Bahçesi'nde kurulan stantlarda, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri tarafından UMKE hakkında vatandaşlara bilgi verildi. Etkinlikte, arama kurtarma ekipmanları, yangın arazi araçları ve seyyar hastaneler tanıtıldı. Hem çocuklar hem de yetişkinler, stantlara ilgi gösterdi ve UMKE'nin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İl Sağlık Müdürü Kurtcebe'den Açıklama

Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, etkinlikte yaptığı konuşmada, stantların çocuklara ve ailelerine UMKE'yi daha yakından tanıtmayı ve eğitim vermeyi amaçladıklarını belirtti. Kurtcebe, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında UMKE'nin öneminin daha iyi anlaşıldığını vurgulayarak, ekiplerin her türlü afet durumuna hazır olduğunu ifade etti.

Antalya’da aç ayılar kovanları kemirdi Antalya’da aç ayılar kovanları kemirdi

Kurtcebe, UMKE çalışanlarına teşekkür ederek, “UMKE'de çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir özveriyle gönüllülük esasıyla çalışıyorlar. Her zaman 7/24 esasına dayalı vazifelerini sürdürüyorlar. Katkılarını bundan sonra da göstermeye devam edecekler.” dedi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe'nin katıldığı etkinlik, UMKE'nin toplumdaki rolünü ve önemini vurgulayan başarılı bir organizasyon olarak değerlendirildi.

Muhabir: Cansel Yıldız