Son günlerde artan şiddet olayları tüm Türkiye’yi derinden üzerken Ankara’da üniversite eğitimi gören bir kız öğrenci de kaldığı Hacı Bayram Veli Kredi Yurt Kurumu’ndan yaşadıkları güvenlik sorunları nedeniyle yetkililere seslendi.

Genç kız kaldığı yurdun bulunduğu yerin çevresinde ciddi bir güvenlik sorunu olduğunu, yolun ıssız ve faal halde olan inşaatlarla dolu olduğunu, otobüs durağının yurda 1.4 km yürüme mesafesinde olduğunu ifade ederek yetkililerden soruna el atmalarını istedi.

YURT ÇEVRESİNE GELİP ÖĞRENCİLERİ RAHATSIZ EDİYORLAR

Ankara Hacı Bayram Veli Kredi Yurt Kurumu’nda kaldığını belirten kız öğrenci, son birkaç günde yurtta kalan öğrencilerin yurt etrafına gelen bir aracın sürekli rahatsız ettiğini, kendilerine Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin nerede olduğunu, nasıl gidebileceğini sorma bahanesiyle yaklaşarak arabasına binmeleri için teklifte bulunduğunu, reddedilince beklemeye teklif ısrarına ve yurdun çevresinde dolaşma-duraklama gibi davranışlarda bulunduğunu kaydererek yurdun çevresinde güvenliğin arttırılmasını, yurda uzak bulunan durakların artırılmasını istedi.

ADNAN BEKER ÖĞRENCİNİN TALEBİNİ YETKİLİLERE ULAŞTIRDI

Ankara Bağımsız Milletvekili Adnan Beker, sosyal medya hesabından kız öğrencinin talebini Ankara Valisi Vasip Şahin’e ilettiğini, Vali Şahin’in konuyla özel olarak ilgileneceğini söyledi.

Thumbs B C 0B23B2D4724A519Cada5Ae192D9D27Bd

Beker paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

İdil kızım, yaşadığınız endişeyi çok iyi anlıyorum.
Ankara Valimiz Sn. Vasip Şahin ile az önce görüşerek buradaki asayiş endişenizi ilettim.
Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyemizin yetkilileri ile görüşerek KYK yurdunuzun bulunduğu üniversite kampüsünün önüne en kısa zamanda bir otobüs durağı yapılacağını söylediler.
Sizlerin sadece eğitiminize odaklanmanız hepimizin temennisi.
Yurt ve üniversite arkadaşlarına selamlarımı iletiyor, başarılar diliyorum.

Ankara'da metro hattındaki arıza nedeniyle seferler bir süre durduruldu Ankara'da metro hattındaki arıza nedeniyle seferler bir süre durduruldu

Muhabir: Fatma Doğanay