Ankara Barosu'na bağlı avukatlar, sokak köpeklerinin öldürülmesini içeren kanun teklifine yönelit TBMM önünde protesto eylemi düzenledi.

Protestoya katılanlar arasında Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu da yer aldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, yaptığı açıklamada yasa tasarısının vicdanen, ahlaken ve hukuken kabul edilemez olduğunu belirtti. Köroğlu, şu sözlerle yasa tasarısına karşı çıktı:

"Yok etmeyi bir çözüm seçeneği olarak sunmak ahlakın, vicdanın ve hukukun hiçbir yerine sığmaz! Umuyorum ki; siyasi parti fark etmeksizin halkın oyları ile seçilmiş milletvekilleri yasayı geri çekip, gerçek çözümler üreten sağduyulu seslere kulak vereceklerdir. Yüksek sesle talep ediyorum ki; 'amir' korkusuyla değil vicdani ve ahlaki duygularla 'Hayır' oyu verin! Bu vebalin altında kalmayın! Meclisin önünde, katliama sebep olacak bu yasaya hayır demek için hazır bulunan insanların demokratik tepkilerini göstermelerinden korkmak yerine onların yanında yer alın. Biz öyle yaptık!"

Avukatlar, yasaya karşı duydukları rahatsızlığı ifade etmek ve daha insani çözümler bulunması gerektiğini vurgulamak amacıyla TBMM önünde toplandılar. Eyleme birçok avukat ve hayvansever de katıldı.

HAYIR OYU VERİN

Protestoya katılan avukatlar, demokratik bir toplumda halkın ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, demokratik tepkilerin önemli olduğuna ve bu tür eylemlerin yasa yapıcıları doğru yönde etkileyebileceğine dikkat çekti.

En uzun yaşayan progeria hastası, 28 yaşında hayatını kaybetti! En uzun yaşayan progeria hastası, 28 yaşında hayatını kaybetti!

Avukatlar, milletvekillerinden vicdanlarının sesini dinlemelerini ve sokak hayvanlarının öldürülmesine karşı durmalarını talep etti. Yasaya "Hayır" oyu verilmesi için çağrıda bulunan avukatlar, daha insani ve etkili çözümler bulunması gerektiğini savundu.

Muhabir: Sevda Ecem