Ankara’nın önemli medikal sanayi merkezlerinden biri olan OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi, uluslararası pazarlara açılma hedefiyle büyük bir ihracat atağına hazırlanıyor.

Bakan Şimşek'ten açıklama: "İstihdam artışı çok güçlü" Bakan Şimşek'ten açıklama: "İstihdam artışı çok güçlü"

OSTİM Medikal Sanayi IV. URGE Projesi kapsamında gerçekleştirilecek yurtdışı pazarlama faaliyetleri, kümelenme yönetimi ve üye firmalar tarafından detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Kümelenme Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Dağçınar’ın liderliğinde gerçekleştirilen toplantılarda, yurtdışı pazarlama stratejileri masaya yatırıldı. Tanıtım stratejilerinin nasıl şekillendirileceği ve hangi adımların atılacağı konusunda kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda konuşan Kümelenme Başkanı Fatih Dağçınar “eğitim-danışmanlık, yurt dışı ziyaretleri ve davet edilecek alım heyetleri için sağlanacak olan finansal destek itibari ile çok yönlü hizmetleri üyelerimize sunacağız” dedi.

Ankara İli sınırları içerisindeki tıbbi cihaz üretimi alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerin, dış ticaret birincil olmak üzere hem ticaret hem de imalatla bağlantılı hususlarda kapasitelerinin iyileştirilmesi ve rekabet güçlerinin artırılması amaçlanıyor.

BAKANLIK DA DESTEKLEYECEK

Kümelenme yönetimi, bir süre önce Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya’yı da ziyaret etmiş ve ziyarette, KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Pınar Aslan, Kimya, Toprak ve Sağlık Endüstrileri İhracat Dairesi Ticaret Uzmanları Ayşe Banu Öncan ve Selçuk Bozok, Ticaret Uzmanı Beyza Basri de hazır bulunmuştu.

Görüşmede, Başkan Fatin Dağçınar, sektörün ihracat ile ilgili beklentilerini ve projelerini aktarırken, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştu Toplantılarda, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artıracak stratejiler ve işbirlikleri üzerinde durulmuştu.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş