Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankaralı Seymenlere verdiği talimatla kurulan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen’i makamında ziyaret ederek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarete; Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ağa Kurt, YK üyeleri; Gürcan Maden, Naşit Tosun, Emirhan Güler ve Murat Kocakök ile Altındağ Şube Başkanı Yaşar Güney ve şube yöneticileri, Seymen ve Bacıerenler de eşlik etti.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Türk tarihini araştırmak ve toplumdaki tarih bilincini geliştirmek adına başkanlığı döneminde başarılı çalışmalar yapacağına inandığını söylediği TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen’e kendilerine gösterilen yakın ilgi ve misafirperverlik için teşekkür etti. Özaslan, konuşmasında; tarihine hakim olan milletlerin başarılı olduklarını ifade ederek, Ankara’nın tepeden tırnağa bir Ahi şehri olduğunu ve Ankara’da Ahi örgütlenmesini bilimsel bir çerçeve dahilinde akademik yayınlar ve sempozyumlar şeklinde anlatılmasının önemine vurgu yaptı.

TTK BAŞKANI ÖZGEN MEMNUN OLDU

Ankara Kulübü Derneği heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten, TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen de, 1931 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulduğunu anımsattığı Türk Tarih Kurumu çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özgen, Atatürk’ün vasiyeti üzerine Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini, Ankara’nın tarihi kültürel değerleri üzerine yapılacak akademik çalışmalarda Ankara Kulübü Derneği ile birlikte işbirliği yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Konuşmaların ardından Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen’e Ankara Kulübü’nün simgesi Seymen heykeli takdiminde bulundu, Ankara Kulübü Derneği’ne ait Geleneksel Ankara Ezgileri albümü ve kitaplardan oluşan bir kültür seti hediye etti. Özgen de Özaslan’a TTK yayınlarından takdim etti.

Ziyaretin son bölümünde ise TTK Başkanı Özgen, Ankara Kulübü Derneği heyetine yeni yerleşkeyi gezdirerek, Türk tarihine ışık tutan eserleriyle hizmet verecek yeni TTK Kütüphanesi hakkında bilgilendirmede bulundu.

Muhabir: Onur Dedeoğlu