Ülke genelinde hakim olan sıcaklıklar etkisini artırmaya devam ederken Ankara’da da sıcak hava dalgası etkili olacak. Basra Arabistan'dan gelen sıcak hava, başkente ulaşacak ve 0,sıcaklıklar 35-38 derece aralığında değişecek.

“HAVA ÇOK RAHATSIZ EDECEK”

Hava Forum'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Ankara yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine girecek. " Başkent Ankaralılar sizlere kötü bir haberimiz var. Basra Arabistan üzerinden ülkemize sokulan sıcak hava Afrika ile birlikte Ankara'ya dokunacak. Pazar gününden itibaren sıcaklıklar uzun bir müddet 35-38 bandında seyredecek. Hava çok rahatsız edecek, herkese kolay gelsin..." şeklindeki paylaşım, Ankara'da yaşayanları endişelendirdi.

İsrail Zıvanadan Çıktı İsrail Zıvanadan Çıktı

BUNLARA DİKKAT

Meteorolojiden alınan verilere göre, sıcak hava dalgası uzun süre etkisini sürdürecek. Uzmanlar, sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini özellikle yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarından korunması ve bol sıvı tüketmesi tavsiyesinde bulunuyor.
Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması tavsiyesinde bulunan sağlık uzmanları dışarıya çıkacak olan vatandaşlara açık renkli ve hafif kıyafetler tercih etmelerini öneriyor.

Muhabir: Haber Bülteni