Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara'nın coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmak ve markalaştırmak amacıyla 8. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nı düzenliyor. Yarışmanın teması "Ankara'nın Coğrafi İşaretli Ürünleri" olarak belirlendi .

Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza Bartın'da çevre kirliliğine büyük ceza

Coğrafi işaretli ürünler, bir bölgenin doğal kaynakları ve geleneksel üretim yöntemleriyle özdeşleşmiş olup, bölgeye özgü lezzet ve kalite standartlarına sahip. Bu ürünler, yöresel kültürün ve ekonominin önemli bir parçasını oluşturuyor. Ankara Kalkınma Ajansı, düzenlediği bu yarışma ile bu değerli ürünlerin tanıtımını ve markalaşmasını hedefliyor

Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada yarışmanın temel hedefleri şu şekilde belirlendi:

Ankara'nın coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı ve bilinirliğinin artırılması, Yerel üreticilerin desteklenmesi ve ekonomik katkılarının güçlendirilmesi, Yerel ürünlerin tüketiciye sunulması ve pazarlanması yoluyla bölgenin ekonomik kalkınmasının teşvik edilmesi, Geleneksel üretim yöntemlerinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, Ankara'nın kültürel zenginliklerinin vurgulanması ve değerlerine ilişkin farkındalığın artırılması.

Ankara'nın Coğrafi İşaretli Ürünleri

Yarışmanın başladığı tarih itibarıyla Ankara’ya ait 41 adet coğrafi işaretli ürün tescili bulunuyor. Yarışmaya katılmak isteyen fotoğrafçılar, Ankara'nın coğrafi işaretli ürünlerini konu alan fotoğraflarını belirlenen tarih aralığında gönderebilecekler.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş