Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Avrupa Miras Günleri kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nde “Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler” başlıklı fotoğraf sergisi açıldı. Sergi açılışında konuşan Polonya Cumhuriyeti geçici Maslahatgüzarı Radosław Sadowski, Avrupa Miras Günleri kapsamında Ankara’da düzenlenecek olan kültürel etkinlik programları hakkında bilgi verdi. 
 
Serginin Ankara’da düzenlenen kültürel etkinlik programının bir parçasını oluşturduğunu ve etkinliklerin devam edeceğini vurgulayan Polonya Cumhuriyeti geçici Maslahatgüzarı Radosław Sadowski, düzenecek olan program detayları hakkında da bilgi verdi. 
Avrupa ulusal kültür enstitüleri ağı EUNIC tarafından Avrupa Miras Günleri çerçevesinde 21 ve 22 Eylül 2024 tarihlerinde, büyükelçilikler, müzeler, vakıflar, üniversiteler ve derneklerden oluşan toplamda yaklaşık 28 ortak, rehberli turlar, sergiler, konserler ve şehir turları ile Ankara'nın tarihini yeniden keşfedecek. 

“ANKARA SEVDALISI OLACAKSINIZ” 

Etkinliğin, Ankara’nın tarihini yeniden keşfedilmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Radosław Sadowski, “Ankara sevdalısı olacaksınız” sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlik, başkentin zengin tarihi, mimari ve sanatsal mirasını, sekiz Avrupa büyükelçiliğinin rehberli turuyla başlayan bir dizi yeni ve ücretsiz etkinlikle kutlamaya devam edecek” dedi. 

Muhabir: Cansel Yıldız