Kırıkkale'den kötü haber geldi! 19 gündür aranan kadının cesedine Kızılırmak'ta ulaşıldı Kırıkkale'den kötü haber geldi! 19 gündür aranan kadının cesedine Kızılırmak'ta ulaşıldı

Araştırmada, halka sokak köpekleri ile ilgili beş soru yönlendirildi. Katılımcılar arasında en yüksek oranda İstanbul, Ankara ve Antalya'dan gönüllüler yer aldı. Katılımcılara, yaşadıkları mahallede sokak köpeklerinin olup olmadığı sorulduğunda, yüzde 88,4'ü bu soruyu "evet" şeklinde cevapladı.

SORUN OLARAK GÖRENLERİN SAYISI ŞAŞIRTMADI

Araştırmaya göre, Türkiye genelinde sokak köpeklerinin varlığını bir sorun olarak görenlerin oranı yüzde 83,6 iken, yüzde 16,4'lük bir kesim bu durumu bir sorun olarak algılamadığını belirtti.

YÜZDE 80,4’Ü SAHİPLENİLMEYENLERİN UYUTULMASINI İSTİYOR

"Sorun" olarak nitelendirilen bu durum için katılımcılara nasıl bir çözüm yolu izlenmesi gerektiği sorulduğunda, yüzde 80,4'ü "Barınaklara yerleştirilmeli, sahiplenilmeyen ve hasta olanlar uyutulmalı" görüşünü savundu. Yüzde 18,4'lük bir kesim ise "Kısırlaştırılarak mevcut yaşam alanına bırakılmalı" fikrini benimsedi. Bu konuda yüzde 1,2'lik bir azınlık ise "Mevcut yaşam alanlarında bırakılmalı" düşüncesinden yana oldu.

YÜZDE 50’DEN FAZLASI SALDIRIYA UĞRAMIŞ

Araştırmaya katılanların %74,4'ü sokak köpeği sahiplenmeyi düşünmediğini belirtirken, %50,1'lik bir kesim ise kendisi, ailesi veya arkadaşları tarafından sokak hayvanları tarafından saldırıya uğradığını belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni