Sözcü’den Evren Demirdaş’a konuşan Mehmet Ali Amak, belediyede birçok usulsüzlük tespit ettiklerini söyledi. "Bölgenin ekonomik olarak en iyi belediyesi olmasına rağmen, önceki AK Partili yönetim belediyeyi resmen talan etmiş. Belediyenin bütçesinden seçim çalışmalarını yürütmüşler" dedi.

"Belediye, AK Partili Başkanın Şirketine Dönüşmüş"

Amak, belediyenin AK Partili yöneticilerin yakınlarına maaş veren bir yapıya dönüştürüldüğünü belirtti. Amak, şöyle dedi:

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde
“AK Parti il başkanının yakınından tutun da partinin çaycısına kadar belediyeden maaş verilmiş. Belediye, önceki AK Partili Başkan Mehmet Tatlıdede’nin şirketi haline dönüştürülmüş. Belediyede tespit ettiğimiz bankamatik personeli 94 kişiydi. Bu personeller belediye başkanının yakınları, AK Partili meclis üyelerinin kızları, eşleri. Bunların dışında AKP Mardin eski il başkanı Vahap Alma’nın kardeşi, yeğeni, il başkan yardımcısının kardeşi, yeğeni. Bu kişilerin arasında bekar olanlar 28 bin 900 TL, evli olanlar ise yaklaşık 32 bin TL maaş alıyorlardı” 

"Naylon Fatura Girişi Yapılmış"

Amak, belediyenin mali durumuna ilişkin de çarpıcı detaylar paylaştı. Belediyenin şu anki toplam borcunun 170 milyon lira olduğunu belirten Amak, şu ifadeleri kullandı:

"100 milyonu İller Bankasından çekilmiş olan kredi, 70 milyon ise piyasa borcu var. Seçim öncesi çok fazla naylon fatura girişi yapılmış ama hepsinin ödemesi yapılmış, bu faturaların tespitini yapıyoruz. Kayyumun yönettiği Kızıltepe ilçesinde geçmişten gelen milyonlarca borç varken şu anda 100 milyona düşmüş bir borç var. İlçe belediyelerinde 80-90 milyon TL borç varken, bölgenin mali anlamda en güçlü olan belediyenin 170 milyon borcu olup kasası ise sıfırlanmış" 
Muhabir: Haber Bülteni