Meteoroloji'den Elazığ için önemli uyarı Meteoroloji'den Elazığ için önemli uyarı

Oyunda, belirsiz bir çiftin eve bir Japon balığı ile dönmeleriyle başlayan olaylar, balığın her şey olabilme şansı sunulmaya çalışılırken heteronormatif bir aile trajedisine dönüşüyor. Bu trajedinin merkezinde, çiftin balığa sağlamak istedikleri fırsatlar ve hayaller yer alıyor.

DERİN BİR YOLCULUĞA ÇIKACAKSINIZ

Tiyatro oyununda, biri sivil toplumda, diğeri ise teknoloji sektöründe markalaşmayı hedefleyen çift, asansörlerinde gerçekleşen bir çocuk ölümünün gölgesinde yaşamlarına devam etme mücadelesi veriyor. Çift, bu ağır yası nasıl sahiplenip, ne kadar geride bırakabileceklerini sorgularken, kişisel çabalarının sıkıştıkları akvaryumda nefes alma imkânı sağlayıp sağlamayacağını araştırıyor.

YAS SÜRECİYLE BAŞA ÇIKABİLECEKLER Mİ?

Oyun, yasın performansının ürünleştirilebilir olup olmadığını ve bireylerin bu tür bir krizin etkisinde ne kadar dayanıklı olabileceklerini tartışıyor. Karakterlerin çabaları, bitimsiz bir krizin ortasında nasıl savrulduklarını ve bu süreçte nefes alabilecekleri bir alan yaratma mücadelesini gözler önüne seriyor.

DENEYİMLİ KADROYLA EŞSİZ PERFORMANS

"Aşalım Bunları" oyununun oyuncu kadrosunda Ceren Kaçar ve Görkem Örskıran yer alıyor. Oyunun yazarlığını Aslı Ekici ve Rıza Efe Reis üstlenirken, yönetmen koltuğunda yine Aslı Ekici ve Rıza Efe Reis bulunuyor. Hareket tasarımı Senay Arslan tarafından yapılırken, teknik sorumluluk Umut Rışvanlı ve Zeynep Duman’a emanet. Video tasarımı Rıza Efe Reis ve Zeynep Duman tarafından gerçekleştirilirken, ses ve efekt tasarımı ise Ozan Demir’e ait.

BU AKŞAM SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Derin temalı tiyatro oyunu, bu akşam saat 20.00'de Aralık Sahne'de izleyiciyle buluşacak. "Aşalım Bunları" oyunu, dramatik yapısıyla ve güçlü oyunculuk performanslarıyla tiyatro severlere unutulmaz bir akşam yaşatmayı vaat ediyor.

Muhabir: Hacer Koca