Atılım Üniversitesi, mühendislik eğitiminde benimsediği yüksek standartlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Üniversitenin İnşaat Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümleri, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 2023-2024 döneminde yapılan kapsamlı değerlendirmede büyük bir başarıya imza attı.

Bu bölümler, 120 mühendislik programı arasından tam süreli akreditasyon alan 8 program arasında yer alarak kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Yeni Eğitim Modeli ile "Süreç Odaklı Ölçme" Sistemi Başlatıldı Yeni Eğitim Modeli ile "Süreç Odaklı Ölçme" Sistemi Başlatıldı

MÜDEK, mühendislik programlarının eğitim kalitesini artırmak ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak amacıyla düzenli olarak değerlendirmeler yapıyor. 2023-2024 döneminde gerçekleştirilen değerlendirmelerde, Atılım Üniversitesi'nin İnşaat Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümleri, kapsamlı incelemelerden başarıyla geçerek tam süreli akreditasyon almaya hak kazandı.

MÜDEK’in bu dönemki değerlendirmelerinde; 33 programın akreditasyon süreleri uzatıldı. 59 programa ara değerlendirme koşulu ile akreditasyon kararı verildi. 20 program akreditasyon alamadı.

Muhabir: Burcu Çayan