ATO'nun katkıları, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) koordinatörlüğü ve KOSGEB ile Ankara Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle düzenlenecek olan 'Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı' (Capital of Fashion-COF’24), 4-7 Eylül tarihlerinde ATO Congresium'da gerçekleşecek. Bu fuar, hazır giyim ve tekstil sektörünün önde gelen temsilcilerini ve markalarını bir araya getirecek.

Ekimde bunu yapmayan EYT’liler emeklilik hakkını kaybedecek! Ekimde bunu yapmayan EYT’liler emeklilik hakkını kaybedecek!

FUARA 22 ÜLKEDEN ALIM HEYETLERİ KATILACAK

Dünya moda sektöründeki son gelişmelerin ve trendlerin sergileneceği fuar, aynı zamanda yeni iş birliği ve fırsatlar için sektörel buluşma zemini oluşturacak. Uzman konuşmacılar, konferans ve seminerler, defileler, workshoplar ve B2B görüşmeler gibi etkinlikler fuarda yer alacak. Ayrıca, Rusya, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Mısır, Lübnan, Katar, Bulgaristan ve Yunanistan gibi 22 ülkeden alım heyetlerinin fuara katılması bekleniyor.

YERLİ MARKALAR İÇİN ULUSLARARASI TANITIM YAPILACAK

Fuar, yerli markaların yabancı heyetlere tanıtılmasını sağlayarak, sektör profesyonelleri, tasarımcılar, üreticiler ve alıcılar için birebir görüşme imkânı sunacak. ATO Başkanı Gürsel Baran, sektörün Ankara Ticaret Odası'nda 2 No'lu Konfeksiyon - Hazır Giyim - Triko Meslek Komitesi ile 17 No'lu Tekstil - Tuhafiye - Mefruşat Meslek Komitesi aracılığıyla temsil edildiğini vurguladı.

"MARKA OLMANIN YOLU DÜNYAYA KEMDİMİZİ TANITMAKTAN GEÇİYOR"

Baran, hazır giyim ve tekstil sektörünün ekonomiye olan katkısına dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Hazır giyim ve tekstil, bugüne kadar üretimde, ihracatta, istihdamda ekonomimizin her zaman taşıyıcı kolonlarından biri oldu. Yüksek katma değere sahip sektörün ilerlemesinin yolu markalaşmadan, marka olmanın yolu da dünyaya kendimizi tanıtmaktan geçiyor."

Ankara'nın dünya modasında söz sahibi olabilmesi için gerekli olan üretim kabiliyetine ve kültürel birikime sahip olduğunu belirten Baran, Başkent Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın sektörün potansiyelini dünya vitrinine çıkaracak önemli bir organizasyon olacağını ifade etti.

Kaynak: İHA